Actorii din Tinca, locul II în Madeira

De Veronica Bursaşiu
Actorii din Tinca, locul II în Madeira
Concursul a avut loc în Funchal, Insula Madeira, Portugalia şi a prilejuit elevilor din mai multe ţări să se cunoască între ei.

Trupa de teatru amarorin din Tinca s-a întors cu premiul II de la „Folklore and traditions” , un concurs care a avut loc recent în Insula Madeira. „Au participat elevii de la 5 școli – din Portugalia, din Spania, din România și două școli din Madeira.

Concursul a constat în prezentarea obiceiurilor și tradițiilor specifice fiecărei țări/ regiuni. De la Liceul Teoretic Nicolae Jiga din Tinca a participat elevul Călin Lăzuran.

„A prezentat România, apoi Tinca, apoi obiceiuri şi tradiţii”, spune profesorul Iuliu Orban, coordonatorul Trupei de Teatru Amatori din Tinca, director adjuct la LT Nicolae Jiga. „Am vorbit despre trupa de teatru Actori Amatori, din care facem parte. După aprecierea juriului, am luat locul 2. Nu a fost un concurs grandios, ci mai degrabă o cunoaștere mai profundă între elevii acestor școli.Simplul fapt că ni s-a oferit această ocazie de a participa la acest concurs, a fost un premiu pentru noi”, a spus Călin Lăzuran.

Actorii de la Tinca au prezentat apoi povestea „Fata babei şi fata moșului” , pe care au tradus-o în limba engleză.

La rândul lor, și elevii de la celelalte școli au prezentat câte o poveste populară.

„Deși este destul de departe, ospitalitatea școlii gazdă, implicarea lor, ne determină să participăm și anul viitor”, a concluzionat profesorul Iuliu Orban.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !