Actorii orădeni admirați la Festivalul Național de Teatru din București și la Craiova

Actorii orădeni admirați la Festivalul Național de Teatru din București și la Craiova
Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria s-a întors la Oradea după un turneu de o săptămână, în care a reușit să ridice în picioare pentru aplauze atât publicul bucureștean, cât și pe cel craiovean.

Prima oprire a trupei orădene din cadrul turneului a fost la Festivalul Național de Teatru din București, unde a participat cu două spectacole: „Cafeneaua Pirandello”, care s-a jucat în data de 24 octombrie la Sala Studio a Teatrului Național „I. L. Caragiale”, și „Cabaretul Dada”, care a avut două reprezentații, în 25 și 26 octombrie, la Sala „Liviu Ciulei” a Teatrului Bulandra.

cafeneaua-pirandello-fnt-3

Ambele spectacole au fost primite cu entuziasm, reacțiile pozitive ale publicului concretizându-se în aplauze, iar ale spectatorilor avizați așternându-se pe hârtie, astfel încât Mihai Brezeanu observă cu mult tact într-un articol apărut pe Liter.Net.ro că spectacolul „Cafeneaua Pirandello” este „o îmbinare inedită de poezie – umor – oniric, privilegiind în egală măsură gestul şi nemişcarea, muzica şi tăcerea, reflectoarele şi întunericul”, iar Dana Mischie spune despre „Cabaretul Dada”, într-un articol apărut în presa națională, că „pentru acest spectacol şi Dada ar face o excepţie şi s-ar lăsa definită”.

Succesul dobândit la București ne onorează și se așază în lungul șir de mărturii ale valorii culturale extraordinare pe care teatrul orădean o promovează nu numai pe planul local, ci și pe cel național. De la Festivalul Național de Teatru ne-am îndreptat cu mult entuziasm spre Craiova, unde am avut plăcerea de-a a participa cu musicalul „Scripcarul pe acoperiș” la cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional „Elena Teodorini”.

cabaretul-dada-fnt-1

Festivalul organizat de Opera Română din Craiova se desfășoară în perioada 1 octombrie – 12 noiembrie și sărbătorește anul acesta 160 de ani de la nașterea Elenei Teodorini, prima cântăreață din România care a urcat pe scena de la Scala din Milano.

Teatrul Regina Maria a fost singura trupă din programul bogat în evenimente al sărbătorii muzicale craiovene ce nu se înscrie în categoria teatrului liric. A reușit, însă, să capteze până și atenția spectatorilor mai tineri, care au trăit cu emoție fiecare moment și au aplaudat frenetic după fiecare scenă.

Felicitări actorilor noștri multi-talentați, ce reușesc să-și depășească mereu propriile limite și să câștige dragostea și aprecierea publicului oriunde merg, indiferent de genul teatral pe care îl abordează.

Chapeau pentru teatrul orădean!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !