Acuzați de omor după ce au scos din bar un bărbat beat și l-au lăsat afară

De Cristian Horgoș
Reactualizat la:
11Comentarii
Acuzați de omor după ce au scos din bar un bărbat beat și l-au lăsat afară
Fiindcă au scos din bar un etilist cronic, şi l-au lăsat afară în plină iarnă, doi bihoreni sunt acuzaţi de omor.

A băut în barul din centrul Meziadului până a ajuns la o alcoolemie de 2,9 grame la mie când a început să vomite şi să urineze în local.

Astfel că, la solicitarea barmanei, soţul ei şi soţul altei angajate din bar l-au scos la aer, culcându-l pe o bancă dar cu faţa în jos ca să nu se înece în vomă. Dar fiindcă l-au lăsat acolo, într-o noapte de ianuarie, cei doi bărbaţi tocmai au fost trimişi în judecată pentru omor. Iar pentru infracţiunea de „lăsare fără ajutor” au fost inculpaţi o asistentă medicală precum şi patronul barului, ultimul care a plecat fără să-i pese că victima zăcea pe bancă în aceiaşi poziţie.

Deşi fratele victimei îi cunoştea înclinaţia spre alcool, l-a lăsat în bar fără să ţină cont că în drumul spre casă ar fi putut să cadă într-un şanţ şi să îngheţe. Şi nici sora victimei, deşi locuia la trei case de barul unde etilistul îşi făcea veacul, nu s-a interesat de acesta. Chiar şi aşa, familia s-a constituit parte civilă în proces.

Potrivit medicilor legişti, moartea violentă s-a datorat hipotermiei prin expunere la frig a unui alcoolist cronic.

În rechizitoriu, şeful Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul (PT) Bihor a prezentat mai întâi sesizarea autorităţilor.

Astfel, în dimineaţa zilei de 22 ianuarie 2012, în jurul orei 05:00, mama victimie s-a trezit şi a constatat că fiul ei în vârstă de 39 de ani, nu ajunsese acasă. Îngrijorată, a pornit în căutarea fiului ei şi l-a găsit întins decedat pe banca de pe terasa barului din centrul satului, cu faţa în jos. După ce şi-a anunţat şi fiica ei, care locuieşte în a treia casă de lângă bar, mama a apelat la 112. Ca urmare, a fost sesizată Poliţia Beiuş şi Ambulanţa, a cărui echipaj a ajuns la caz la ora 06:40. La rubrica privind diagnosticul prezumtiv principal, medicii de pe ambulanţă au consemnat: „Găsit decedat. Posibil asfixie prin aspiraţie de secreţii, hipotermie”.
Poliţiştii sosiţi la caz au constatat că victima avea căciulă, cămaşă, un pulover şi o geacă, pantaloni din stofă şi cizme de cauciuc.
Iar în urma necropsiei, medicii legişti au stabilit că „moartea a fost violentă şi s-a datorat hipotermiei prin expunere prelungită la frig, survenită la un individ consumator cronic de alcool etilic”. S-a mai concluzionat că moartea datează din noaptea de 21/22 ianuarie 2012 iar alcoolemia victimei în momentul decesului a fost de 2,90 grame la mie.

În urma anchetei s-a stabilit că decedatul, poreclit «Hitler», obişnuia să consume băuturi alcoolice la barul din centrul satului, unde a şi fost găsit.

Derularea filmului bahic

În urma cercetărilor, procurorul criminalist a reconstituit următoarea derulare a evenimentelor dinaintea decesului, pe care a descris-o şi în rechizitoriu:

Pe 21 ianuarie 2012, în jurul orei 19:20, inculpatul L. Marin Ioan şi sora sa s-au deplasat la barul unde lucra ca barmană soţia sa. Inculpatul L. Marin Ioan s-a întâlnit în faţa barului cu fratele victimei, care îşi aştepta cu tractorul pe fratele său intrat în ABC-ul de lângă bar ca să ia pâine.

Inculpatul L. Marin Ioan a intrat în bar, unde se aflau mai multe persoane, respectiv N. Daniel-Dumitru, T. Florica-Liana, N. Valer, alte două persoane şi victima, căruia inculpatul i-a spus că îl aşteaptă afară fratele său. Însă victima a rămas în bar şi a consumat băuturi alcoolice iar în jurul orei 23 s-a mutat la masa la care stăteau inculpaţii L. Marin Ioan, N. Valer, T. Florica-Liana şi martorii N. Daniel-Dumitru şi L. Monica-Liana.

Aflată în ebrietate, victima i-a propus martorului N. Daniel-Dumitru un pariu, respectiv ca, dacă martorul îi va da o ţigară, va dovedi că poate bea «la sec» votcă. După ce victima a băut «la sec» un pahar mare plin cu votcă, în jurul orei 23:00, i s-a făcut rău şi a început să vomite în bar, a devenit inconştient şi a urinat involuntar în bar. Astfel că, la solicitarea barmanei N. Leana, inculpaţii N. Valer şi L. Marin Ioan l-au ridicat şi „l-au târât practic afară întrucât victima nu se mai putea ţine pe picioare şi deplasa”.

Cei doi inculpaţi l-au întins apoi pe bancă pe terasă, cu faţa în jos, după care au poziţionat câteva scaune lângă el pentru a nu cădea. Inculpaţii şi ceilalţi clienţi au mai rămas în bar circa o oră, până la miezul nopţii, iar la plecare victima se afla în aceeaşi poziţie, nemişcat, poziţie în care a şi fost găsit decedat dimineaţa.

La plecarea din bar, inculpaţii nu s-au mai preocupat de starea victimei iar în jurul orei 02:00, a plecat acasă şi ultima persoană din bar, inculpatul G. Gheza Antonie, care a văzut că victima este întinsă pe bancă pe terasă şi este nemişcată, dar nu a fost preocupat să îi acorde ajutor în vreun fel.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor