Adeverinte de la APIA pentru credite agricole

Fermierii pot primi adeverinţe de la APIA pentru credite
Fermierii pot primi adeverinţe de la APIA pentru credite
Pe baza adeverinţelor primite de la APIA, fermierii pot accesa credite pentru activităţile curente.

Veşti bune pentru fermierii care doresc să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverinţe pentru beneficiarii

Schemei de plată unică pe suprafaţă – Campania 2012, care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la băncile care au încheiat convenţii cu APIA. „Până la această dată, APIA a încheiat convenţii cu BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank,

Banca Comercială Română, Banca Transilvania, Banca UniCredit Ţiriac Bank, Banca Carpatica, Banca Centrală Cooperatistă Creditcoop, OTP Bank România, Banca Comercială Intesa Sanpaolo România şi Bancpost”, ne-a informat Traian Abrudan, directorul executiv al APIA Bihor.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor, în cadrul acestui tip de convenţie.

În perioada următoare, APIA va încheia convenţii şi cu alte bănci comerciale.

Cum se eliberează?

„Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA Bihor va elibera o adeverinţă prin care confirmă că beneficiarul a depus cererea de plată pentru Schema unică de plată pe suprafaţă (SAPS) pentru anul 2012 şi că au fost efectuate controalele şi verificările administrative asupra cererii de plată a beneficiarului, conform reglementărilor în vigoare”, a precizat Traian Abrudan.

Nu pot beneficia de această adeverinţă fermierii selectati la controlul pe teren (clasic sau teledetecţie). De asemenea, în adeverinţă se va menţiona suprafaţa determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS şi faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru

acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Valoarea creditului poate fi de până la 90% la sută din suma cuvenită din SAPS pentru creditele acordate de Banca Creditoare până la data de 29.09.2012 inclusiv – la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană în ziua anterioară datei solicitării creditului.

Pentru creditele acordate de Banca Creditoare începând cu data de 30.09.2012 inclusiv se utilizează cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană din data de 30.09.2012.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !