ADLO iese din parteneriatul cu CJ

De Cristina Ghilea
4Comentarii
ADLO iese din parteneriatul cu CJ
Dacă obţine acordul deliberativului, administratorul parcurilor industriale orădene îşi va extinde activitatea în Bihor.

Întruniţi azi, pentru şedinţa ordinară din septembrie, consilierii locali au de votat câteva proiecte de hotărâre care, deşi retrag Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea(ADLO) din cadrul SC Parcuri Industriale Bihor, îi aprobă lărgirea „ariei de acoperire” în tot judeţul. Măsura vine la aproximativ o lună de la cererea adrestată public de primarul Ilie Bolojan, ca ADLO să preia parcurile industriale de la Consiliul Judeţean Bihor.

Cer ieşirea

Aleşii sunt chemaţi să voteze „retragerea Societăţii Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea SA (fostă Eurobusiness Parc Oradea SRL) din Societatea Parcuri Industriale Bihor SRL ca urmare a neatingerii scopului pentru care a fost aceasta înfiinţată şi a nerealizării obiectului principal de activitate”.

Pentru aceasta, se va convica o şedinţă extraordinară a Adunării Generale a ADLO, în care se va pune la vot şi o cerere de retragere din societatea CJ. Se va vota şi returnarea către ADLO a sumei de bani reprezentând proporţia care i se cuvine din patrimoniul social dar şi dividendele până în momentul retragerii. „S-a înfiinţat în 2012 şi până acum nu a realizat ceea ce şi-a propus. Nu ne pierdem vremea cu ceva care nu produce”, este explicaţia Deliei Ungur, director general al ADLO.

S-ar extinde

Următorul punct de pe borderoul şedinţei se referă la mandatarea ADLO „în vederea identificării oportunităţilor de colaborare sau de asociere cu autorităţi publice locale interesate în înfiinţarea şi/sau administrarea parcurilor industriale”.

„Explicaţia este logică. Avem expertiza, avem şi resursele și le putem folosi în beneficiul altor localităţi. Primim telefoane pentru consiliere din mai mai multe locuri din ţară, dacă-i sprijinim pe alții îi putem sprijini şi pe cei din judeţ. Ideea e că noi am fost întotdeaua deschiși, nu e nevoie să se reinventeze roata”, declară Delia Ungur.

Raportul de specialitate al proiectului de hotărâre arată că ADLO „are în administare trei amplasamente pentru care a obţinut titlul de parc industrial, cu o suptrafaţă totală de 230 ha, ocupate în proporţie de 70%” şi continuă discuţiile cu posibili investitori, în condiţiile unor resurse limitate.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor