Administrația Bolojan face un pas înapoi în proiectul centrului-mall

De Cristina Ghilea
5Comentarii
Comercianții primesc un răgaz.
Comercianții primesc un răgaz.
Primarul a anunțat câteva concesii pe care Primăria le face agenților economici afectați de regulamentul care impune program obligatoriu de funcționare.

Sub presiunea directă a agenților economici afectați, dar și a celei indirecte, venite pe filieră politică, primarul Ilie Bolojan a anunțat că Primăria face un pas înapoi și va acorda unele concesii agenților economici. Consilierii locali vor avea de votat azi amendarea Regulamentului pentru stimularea dezvoltării Centrului istoric al Municipiului Oradea.

Primarul a spus că, de la publicarea acestui regulament și până la data intrării în vigoare, Primăria a primit mai multe contestații și sesizări de la agenții economici din zona centrală. Mai exact, vreo 50 de reclamații primite de la aproximativ 200 de agenți economici afectați.

„Prin urmare, Executivul a propus trei modificări la acest regulament, prima și cea mai importantă dintre ele fiind reducerea intervalului orar obligatoriu. Astfel, față de intervalul orar 11:00-19:00, noua propunere este de 11:00-17:00 în zilele de sâmbătă, iar față de intervalul orar 12:00-18:00, propunerea nouă este intervalul orar 12:00-17:00 în zilele de duminică. De asemenea, acolo unde într-un spațiu funcționează mai multe persoane fizice autorizate, de exemplu o frizerie, noul regulament prevede obligativitatea ca măcar una dintre ele să funcționeze la sfârșit de săptămână”, transmite Primăria, printr-un comunicat de presă.

A treia modificare se referă la faptul că spațiile cu acces din curțile interioare nu au obligativitatea acestui orar, această obligativitate revenind doar spațiilor care au acces direct din zona pietonală centrală.

Nemulțumirile proprietarilor de firme din Centru țin de cheltuielile suplimentare pe care le au cu asigurarea personalului pentru sfârșitul de săptămână, pentru cele 11 ore de funcționare suplimentară față de programele obișnuite.

ilie-bolojan Ilie Bolojan ©

În plus, comercianții s-au plâns că vânzările pe care le au în acest interval nu acoperă cheltuiala de personal și utilități. „E parțial adevărat”, admite primarul, care insistă că „într-o primă etapă nu va crește vânzarea”, dar că în șase luni, un an de la implementare, ar urma să crească numărul de clienți.

„Cu aceste modificări, sper că toate vor înțelege că trebuie să respecte acest orar, lucru care se va dovedi profitabil atât pentru aceste firme cât și pentru orădeni, în etapa următoare”, e concluzia lui Bolojan.

El a mai arătat că amendarea regulamentului este doar temporară, fără să dea un termen până la care articolele „îmblânzite” vor reveni la forma inițială.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor