Admitere de toamnă la Universitatea Oradea

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
4Comentarii
Admitere de toamnă la Universitatea Oradea
© Foto: uoradea.ro
Înscrierile la Universitatea din Oradea debutează pe 7 septembrie şi se încheie pe 14 septembrie.

Universitatea din Oradea dă startul celei de-a doua sesiuni de admitere la facultate. Înscrierile vor debuta astăzi, 7 septembrie, pentru Facultăţile de Construcţii şi Arhitectură, Drept, Istorie, Litere, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, Ştiinţe Economice şi Socio Umane. O altă rundă de înscrieri se va face în 11 septembrie, la Facultatea de Medicină şi Farmacie. Totodată, pe 14 septembrie vor începe înscrierile la Facultăţile de Arte, Geografie, Turism şi Sport, Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, Inginerie Energetică şi Managementul Industrial, Inginerie Managerială şi Tehnologică, Protecţia Mediului, Ştiinţe, Teologie Ortodoxă ,,Episcop Dr. Vasile Coman’’.

Locuri bugetate

Instituţia de învăţământ orădeană scoate la concurs, în sesiunea de admitere de toamnă, un număr de 177 de locuri bugetate, din care 13 sunt pentru cetăţeni de etnie rromă şi 13, pentru tineri de origine română din Republica Moldova cu diploma de bacalaureat obţinută în România, şi 3.354 de locuri cu taxă. La nivel de licenţă, cele mai multe locuri disponibile există la specializările: Expertiza produselor alimentare (216), Geografia Turismului (129), Afaceri Internaţionale (99), Comunicare şi Relaţii Publice (75), Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (74), Ingineria sistemelor electroenergetice (63) etc. Repartizarea cifrei de şcolarizare pe specializări poate fi consultată aici.

Suplimentări

Facultatea de Medicină şi Farmacie va scoate la concurs, pentru sesiunea din septembrie, 113 locuri la studii de licenţă. Dintre acestea, 80 de locuri sunt la specializarea Medicină (în limba engleză), în baza suplimentării capacităţii de şcolarizare de către Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

„Cifrele se referă inclusiv la studenţii non EU şi vor suferi modificări în funcţie de numărul de scrisori de acceptare la studii primite pentru aceştia’’, a arătat Amalia Bicăzan, referent comunicare în cadrul Universităţii din Oradea.

Pentru studiile universitare de masterat, Universitatea orădeană dispune de 69 locuri bugetate (din care 4 locuri pentru românii de pretutindeni) şi 2.522 cu taxă.

Repartizarea locurilor pe specializări va putea fi consultată aici.

Cei ce vor să se înscrie la doctorat trebuie să ştie că pentru studiile universitare de doctorat, Universitatea din Oradea dispune de 15 locuri fără taxă (un loc, fiind pentru tinerii de origine română din Republica Moldova) și 150 de locuri cu taxă.

Detalii despre calendarul defalcat pe facultăţi se pot găsi aici.

Taxe

Candidaţii îşi vor depune dosarele la secretariatele facultăţilor conform programului propriu al fiecărei facultăţi. De asemenea, pentru afişarea rezultatelor şi confirmări se va urmări calendarul propriu al facultăţii. Taxele de admitere au rămas nemodificate. Astfel, pentru înscriere şi contestaţii, candidaţii vor avea de plătit 150 de lei, pentru înmatriculare, 100 de lei, iar taxa de procesare a dosarului (pentru studenţii străini) este de 150 de euro.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor