Adrian Stancu este noul decan al Baroului Bihor

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
2Comentarii
Adrian Stancu este noul decan al Baroului Bihor
Avocatul Adrian Stancu a câștigat alegerile pentru Decanatul Biroului Bihor cu un număr de 235 voturi, în timp ce contracandidatul său, Mircea Ursuța, a obținut 48 de voturi.

Avocaţii cu drept de vot din cadrul Baroului Bihor s-au reunit, marți, la Adunarea Generală Extraordinară Electivă. Activitatea s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Sindicatelor Bihor. Avocaţii şi-au ales decanul Baroului, membrii în Consiliul Baroului, membrii Comisiei de cenzori, membrii Comisiei de disciplină, precum şi delegaţii la Congresul Avocaţilor din România. Totodată, aceştia au desemnat un reprezentant al Baroului la Comisia centrală de disciplină.

Înainte de a da startul procesului de votare, cei doi candidaţi pentru fotoliul de decan al Baroului Bihor, Adrian Stancu şi Mircea Ursuţa, şi-au prezentat proiectele pentru colegii lor avocaţi.

Promisiuni electorale

Astfel, Adrian Stancu şi-a propus înfiinţarea unei asociații a avocaților și atragerea de fonduri pentru acțiunile acestora, pentru cursurile de formare profesională a avocaților (organizate de Institutul Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților, dar și cursuri complementare), precum și pentru dotarea bibliotecii Baroului cu tratate de specialitate, la zi, pentru perfecționarea continuă a avocaţilor. De asemenea, Stancu doreşte şi achiziționarea de echipamente necesare avocaților. Un alt obiectiv al lui Stancu este încheierea de parteneriate de colaborare cu instituții, pentru a obține prioritate atunci când trebuie să-și depună diverse documente.

Fost coordonator al Serviciului de Asistenţă Juridică în cadrul Baroului Bihor, noul decan îşi doreşte şi îmbunătățirea acestuia. De asemenea, el vrea să le propună colegilor săi cursuri de dezvoltare personală și profesională. Un alt aspect menţionat de Stancu este revitalizarea relațiilor dintre avocați – prin evenimente de socializare (balul avocaților, corul avocaților, team bulding pentru avocați, turneu de tenis etc.), dar şi îmbunătăţirea comunicării dintre avocat şi instanţe.

Informatizarea Baroului Bihor, combaterea avocaturii clandestine, elaborarea unui ghid de bune practici între avocați și magistrați – sunt alte câteva dintre obiectivele aduse în faţa colegilor săi înaintea votului.
La rândul său, avocatul Mircea Ursuţa le-a amintit că este extrem de importantă relaţia de colegialitate, precum şi rezolvarea problemelor legate de plata onorariilor din oficiu.

„Am dus o campanie electorală atipică. Am trimis două e-mail-uri și am răspuns colegilor care m-au întrebat punctual despre anumite aspecte. Îmi doresc să se impună unele standarde ale onorariilor din oficiu. Nu promit ONG-uri, dar promit să îmi dedic timpul problemelor colegilor mei şi să fac tot ce îmi stă în putere pentru ca profesia de avocat să îşi recapete respectul cuvenit”, a spus Mircea Ursuţa.

Primii 10 membrii in Consiliul Baroului

Cristian Domocoș
Mirela Cocaină
Răzvan Lupuț
Marina Oros
Gelu Chivari
Mircea Ursuța
Mircea Golea
Sebastian Formittag
Alin Nastea
Cristian Miheș
Delegati la Congres

Delegati la Congresul de la București al avocatilor
Cristian Domocos
Ștefan Herchi2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor