Adună alimente pentru copii

De Crina Dobocan
Adună alimente pentru copii
Beneficiarii alimentelor vor fi copiii din Centrele de Zi din Oradea și Ioaniș.


Asociația Caritas Eparhial Oradea a dat startul unei noi campanii. Este vorba de colecta de alimente neperisabile pentru cei peste 80 de copii din Centrele de Zi de la Oradea și Ioaniș. Colecta se derulează în perioada 2-10 aprilie, între orele 12:00 și 21:00. Voluntarii Asociației Caritas Eparhial Oradea sunt dornici să se implice în această campanie a organizației, astfel că din prima zi au putut fi întâlniți pe galeriile Era Shopping Park și Selgros Oradea. Ei informează persoanele care își fac cumpărăturile din aceste centre comerciale și îi îndeamnă să facă un gest caritabil și să doneze alimente nererisabile pentru acești copii. Tot voluntarii sunt și cei care le colectează, înregistrându-le într-un tabel de îndată ce sunt primite.

Pentru prânzul copiilor

,,O parte dintre ele vor fi distribuite celor mai sărace familii din comunitate, iar o parte vor fi folosite pentru pregătirea mesei de prânz a copiilor care frecventează centrele de zi ale asociaţiei noastre.

Tuturor familiilor li se fac anchete sociale pentru a cunoaşte direct situaţia lor şi a selecta acele familii care au într-adevăr cea mai mare nevoie de ajutor. Cu fiecare familie se semnează un contract de prestări servicii sociale, în care sunt stipulate obligaţiile fiecărei părţi. Scopul intervenţiilor fiind acela ca, oferind sprijin, să scoatem familia din situaţia în care se află şi a o ajuta să redevină independentă’’, a explicat preotul Olimpiu Todorean, președintele Asociației Caritas Eparhial Oradea.

,,Poate că noi, cu un efort nu prea mare, putem să punem deoparte sau să renunţăm la un 1 litru de ulei sau la 1 kg de paste. Şi poate ne gândim, <<mai mult nu pot>> sau <<nu e mare lucru>>. Însă e mare lucru, pentru acele familii în care adulţii şi-au pierdut locul de muncă şi locuiesc în chirii sau pentru acelea care au în întreţinere un membru bolnav şi toate resursele sunt direcţionate către acesta. Poate vi se va părea prea puţin să donaţi 1 litru de ulei sau 1 kg de paste. Dar dacă nu unul ci o sută de oameni renunţă la 1 litru de ulei sau 1 kg de paste, aceşti copii vor avea asigurată pentru o bună perioadă de timp masa de prânz”, a mai spus preotul.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !