Adunarea Consiliului Național al Elevilor la Oradea

De Alexandru Guiaș
Horia Onița vrea ca elevii să fie „vedetele” planului-cadru
Horia Onița vrea ca elevii să fie „vedetele” planului-cadru
De miercuri până sâmbătă (10-13 februarie), reprezentanții elevilor din toată țară se întâlnesc la Oradea, la cea de-a XIX-a Adunare Generală a Consiliului Naţional al Elevilor (CNE).

Conferința de deschidere a evenimentului va avea loc în data de 11 februarie, de la ora 11:00, în Aula Magna a Universităţii din Oradea. Cu acest prilej elevii vor serba un deceniu de existenţă a Consiliului Național al Elevilor. În cadrul Adunării reprezentanţii elevilor îşi vor alege şi membrii Biroului Executiv (opt vicepreşedinţi şi secretarul de interne). În funcția de preşedintele CNE va rămâne în continuare Horia Oniţa (licean din Oradea). La eveniment sunt așteptați și Adrian Curaj, ministrul Educaţiei, alături de reprezentanți din cadrul Ministerului.

Chestionat în privința poziției Consiliului Național al Elevilor asupra propunerilor de plan-cadru Horia Onița a dorit să aducă câteva lămuriri. „Chiar și în ziua de azi unii cred că se poate învăța după actualul sistem de discipline, valori și competențe. Țin să-i dezamăgesc, însă actualul sistem se plia foarte bine elevilor și societății în secolul trecut. În secolul XXI avem nevoie de o educație performantă, care să vină în întâmpinarea elevilor și așteptărilor acestora. Numai așa se vor forma și vor fi pregătiți pentru viață, prin dobândirea de valori și competențe, nu prin asimilarea unor noțiuni exprimate în limbaj de lemn”, a precizat Horia Onița.

Acesta a mai spus că „miza cea mare sunt programele școlare. Din păcate propunerile de plan-cadru aduc doar schimbări de formă, nu și de fond, însă chiar și așa prin câteva ajustări planul-cadru ar putea fi îmbunătățit. Asta s-ar putea face prin introducerea unor ore de educație cetățenească, la care elevii să învețe despre drepturile și obligațiile lor și cum să lupte pentru ele. Doar așa se va veni în întâmpinarea nevoilor și intereselor elevului, și nu pentru a completa normea didactică a profesorilor”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !