Afaceri durabile in zona transfrontaliera

De Dan Birta
Afaceri durabile in zona transfrontaliera
500 de agenţi economici din Bihor și Hajdu Bihar vor beneficia de pe urmele unui proiect transfrontalier.

Afacerile durabile se pot dezvolta şi în zonele de frontieră. Acest lucru a fost sesizat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Bihor, care, în parteneriat cu Fundația „Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány” și Asociația pentru Promovarea Afacerilor în România a implementat un proiect menit să ducă la dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri şi a pieţei muncii în judeţele Bihor – Hajdú-Bihar.

La conferinţa de lansare a proiectului, care a avut loc la Hotel Ramada, joi, 27 iunie, au fost prezenţi circa 100 de oameni de afaceri. „CCI Bihor vine cu o soluţie viabilă de sprijin a întreprinzătorilor de a-şi indentifica probleme”, a declarat Ioan Micula, preşedintele CCI Bihor, în deschiderea conferinţei.

Scop şi obiective

„Scopul acestui proiect este de a contribui la dezvoltarea transfrontalierã a mediului de afaceri şi a pieţei muncii în contextul dezvoltãrii durabile, și se adreseazã unui număr de 500 de agenți economici din județele Bihor și Hajdu Bihar, din toate domeniile de activitate”, a precizat Constantin Badea, directorul general al CCI Bihor.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea transfrontalierã a mediului de afaceri şi a pieţei muncii în contextul dezvoltării durabile. Obiectivul specific principal este diversificarea serviciilor oferite de cei trei parteneri în vederea sprijinirii consolidării durabile a afacerilor mature capabile să reziste pe o piaţă economică instabilă şi să absoarbă un număr semnificativ de persoane.

„În cadrul proiectului se va constitui un centru, fără personalitate juridică, pe lângă liderul de proiect, care va deservi serviciilor oferite de toți partenerii, cu un Info Point la Debrecen, gestionat de partenerul maghiar”, a explicat Constantin Badea. Centrul va deține birouri pentru informare și consiliere, spații expo, spații pentru întâlniri bilaterale cu traducere simultană, spații pentru clubul pentru interviuri online, spațiile personalului administrativ și un cort pentru mobilitatea centrului și evenimente multiplicatoare.

Tot în cadrul proiectului va fi realizată o strategie integrată privind dezvoltarea mediului de afaceri şi a pieţei muncii în contextul dezvoltării durabile. De asemenea, se va realiza o platformă de web, care va asigura vizibilitatea proiectului, informare, motor de căutare pentru parteneri, organizarea de interviuri online, precum şi managementul centrului, inclusiv după finalizarea proiectului. „Grupul ţintă este format din aproximativ 500 de agenți economici din județele Bihor și Hajdu Bihor din toate domeniile de activitate”, a subliniat directorul CCI Bihor. Valoarea proiectului este de peste un milion de euro şi are ca perioada de implementare: 08.10.2012 – 07.08.2014.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !