Afaceri verzi in Bihor

1Comentariu
Afaceri verzi in Bihor
Investitorii „au prins gustul” energiei regenerabile, fapt pentru care parcurile fotovoltaice au început să răsară pe tot mai multe câmpuri din Bihor. În prezent, opt astfel de parcuri sunt deja funcţionale în Bihor.

Potrivit Agenţiei de Protecţie a Mediului Bihor, la această instituţie sunt înregistrate 17 documentaţii pentru amenajarea de parcuri solare fotovoltaice. Pentru acestea s-au emis decizii ale etapei de încadrare, etapă necesară pentru obţinerea autorizaţiei de construire. În această situaţie se află parcurile de la Petreu, Voievozi, Gepiu, Sălard, Săcueni, Livada, Chiribiş, Chişlaz, Roşiori, Marghita şi Spinuş. În a doua etapă, la finalizarea construcţiei, titularii sunt obligaţi să solicite autorizaţia de mediu. În această situaţie avem deja opt parcuri: Lotus Center – Oradea (23.000 mp), Rezident Solar – Leş (65.000 mp), Sez Trade – Voievozi, Petca Max Oradea, West Sem Power – Olcea, DMT Solar – Husasău de Tinca, Delalina din Gepiu, Solar PV Energie din Sălard.

Parcul de la Sălard se întinde pe 81.400 mp, pe care s-au instalat 15.140 module de panouri fotovoltaice. „Puterea instalată a parcului de la Sălard este de 4 Megawaţi. Energia solară captată se transformă în energie electrică, care este vândută în SEN. Din cele 15.140 de module, aproape 4.000 de bucăţi au o putere nominală de 240 W/bucată, iar restul 245 W/bucată”, a precizat Loredana Târţ, purtătorul de cuvânt al APM Bihor.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor