Agenţi prezumtiv nevinovaţi dar cam ruşinaţi

De Cristian Horgoș
1Comentariu
Sfioşi în faţa reporterului, la ieşirea din Curtea de Apel Foto: Cristian Horgoş
Sfioşi în faţa reporterului, la ieşirea din Curtea de Apel Foto: Cristian Horgoş
Deşi îşi susţin nevinovăţia, poliţiştii salontani bănuiţi de corupţie nu au întâmpinat camera foto cu fruntea sus.


Şabloanele comportamentale ale răufăcătorilor care îşi feresc feţele de camerele foto/video când sunt prezentaţi pentru arestare par să prindă chiar şi la unii oameni ai legii ajunşi în postura de suspecţi (nu de condamnaţi). Aceasta deşi ar avea mai mult de câştigat cu o atitudine demnă în faţa reprezentanţilor opiniei publice. Sigur însă că opţiunea personală de a apărea sau nu cu poză într-un ziar nu are valoare probatorie în faţa instanţei. Cert este că, după ce au analizat probatoriul administrat până acum, judecătorii Curţii de Apel Oradea au admis contestaţiile subofiţerilor salontani înlocuind în cazul agenţilor Dorel Crăciun, Nicolae Rus, Milan Isai şi Cristian Kovacs arestul preventiv decis iniţial de Tribunalul Bihor în arest la domiciliu pentru 27 de zile. Cum soluţia Curţii de Apel este definitivă, poliţiştii salontani au ieşit ieri de după gratii. În cazul suspectului Marian Pojega, judecătorii au apreciat că e suficientă măsura controlului judiciar.

Pârâţi şi la Ambasade

Cei cinci agenţi rutieri au fost reţinuţi, luni, de ofiţerii DGA Bihor, fiind suspectaţi de luare de mită în formă continuată, după ce unii dintre ei au fost reclamaţi inclusiv la ambasade străine că ar fi luat şpagă de la şoferi străini.

Pentru că au fost denunţuri şi din partea unor şoferi din alte judeţe opriţi în trafic, pe raza Salontei, Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor a apelat şi la sprijinul colegilor de la SJA Bacău, SJA Cluj, SJA Harghita, SJA Sibiu şi SJA Suceava.
Însă reprezentantul legal al suspecţilor ne-a transmis ieri că cei cinci agenţi rutieri îşi susţin nevinovăţia. „Salutăm ca firească soluţia Curţii de Apel. Majoritatea faptelor din materialul acuzării sunt simple denunţuri care nu sunt coroborate cu nicio altă probă. E absolut normal ca o persoană să nu fie arestată preventiv doar în baza unor denunţuri. În caz contrar s-ar crea un precedent periculos. În zilele care urmează încercăm să propunem probe în apărare şi să combatem toate probele de acuzare pentru a susţine nevinovăţia subofiţerilor de poliţie”, ne-a declarat avocatul Răzvan Doseanu după comunicarea înlocuirii arestului preventiv cu arest domiciliar.
Până la finalizarea cauzei, agenţii au fost puşi la dispoziţia IPJ Bihor.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor