Agricultura ecologica, sprijinita

De Simona Albinaru
Produse ecologice
Produse ecologice
Producătorii din sectorul de agricultură ecologică vor putea depune cererile pentru sprijinul specific pentru 2012 în perioada 1 septembrie – 15 octombrie.

Pentru beneficiarii care sunt în situaţia de a încheia un alt contract cu un organism de inspecţie şi certificare, datorită retragerii aprobării organismului cu care au avut încheiat contract, perioada de depunere a cererilor se prelungeşte până la 15 decembrie, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern privind modificarea şi completarea HG 759 /2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică. Acelaşi document mai prevede că data de începere a controlului pe teren este 1 noiembrie 2012.

Modificări

Cea mai importantă modificare este eliminarea condiţiei obligatorii de a nu avea datorii restante la bugetul local sau de stat la data depunerii cererii. Potrivit proiectului de HG, suma totală alocată pentru acordarea acestui sprijin va creşte cu un milion de euro în 2012, la 4,098 milioane euro. Dintre aceştia 3,139 milioane euro pentru producţia vegetală şi 959.000 euro pentru producţia zootehnică, unde este inclusă şi creşterea albinelor. Proiectul mai prevede că, în cazul în care solicitările depăşesc plafonul alocat pentru fiecare sector, plata anuală suplimentară maximă pe exploataţie se diminuează procentual cu aceeaşi valoare pentru toate categoriile de dimensiune a exploataţiei ale sectorului respectiv. De asemenea, în situaţia în care beneficiarii nu utilizează în totalitate plafonul alocat unui sector pentru care se acordă ajutor specific, respectiv producţie vegetală sau producţie animalieră, diferenţa se va redistribui către celălalt sector.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !