AJF Bihor pune accent pe prevenție

De Teodor Biriş
Staff-ul AJF Bihor
Staff-ul AJF Bihor
Un nou proiect implementat de AJF a adus la un loc reprezentanții cluburilor din fotbalul mic bihorean.

Asociația Județeană de Fotbal Bihor a organizat sâmbăta trecută o întâlnire cu membrii afiliați, dar și cu arbitrii și observatorii care activează în fotbalului bihorean.

Evenimentul găzduit la Hotel Impero din Oradea a avut ca scop principal activitatea de prevenție, forul fotbalistic bihorean implementând un proiect câștigat la Direcția de Dezvoltare și Implementare a Proiectelor din cadrul Consiliului Județean Bihor. Intitulat ”Prevenția corupției în fotbal – categorie predispusă” evenimentul a debutat cu salutul adresat participanților de Radu Bitea, președintele AJF Bihor, după care avocatul George Morgovan a oferit o prezentare pe durata unei reprize de fotbal, conținând informații esențiale și utile cu privire la fenomenul corupției, dar mai ales modul în care poate fi preîntâmpinat acest fenomen.

Discuții

La timona întâlnirii a trecut apoi secretarul AJF Bihor, Petru Boroș, care a prezentat o serie de informații legate de noul sezon competițional (regula de juniori U21 și U20 pentru Liga a 4-a, mingi oferite pentru Liga a 5-a, filmarea jocurilor la nivelul Ligii a 4-a, Cupa Satelor la fotbal, etc.),

Principalele probleme ridicate de reporezentanții echipelor au fost regula juniorilor din Liga a 4-a (o parte dintre echipe în frunte cu CS Mădăras, prin vocea președintelui Dan Păcală și CS Săcueni, prin antrenorul Alexandru Gergely) au dorit modificarea acesteia, în cele din urmă după discuții pro și contra au renunțat la inițiativă.
7ajf bihor_18 k

Andrei Câmpan, reprezentantul echipei de Liga a 5-a din Cheresig a solicitat AJF, reverificarea terenurilor de joc din campionat, iar acolo unde se constată lipsa condițiilor minime (apa curentă, ori toaletă) să nu se permită desfășurarea meciurilor din eșalonul secund.

„Este o povară”

Medicul sportiv, dr. Carmen Morariu Neagu, șefa Comisiei Medicale din cadrul AJF Bihor a dialogat cu echipele pe tema asigurării asistenței medicale cu persoane competente, care să posede ori parafă (în cazul medicilor) ori certificat de liberă practică în cazul asistenților medicali. O altă problemă ridicată de echipe a fost accidentarea jucătorilor la meciuri, în mai multe rânduri aceștia fiind puși la plată de sistemul sanitar românesc, după ce au fost consultați și asistați. ”Din păcate în România, a face sport este o povară, nu un privilegiu” – a concluzionat medicul.

La finalul întâlnirii cu membrii afiliați, Ionel Pantiș o oferit o scurtă prezentare privind la beneficiile apei kangen pentru sportivi, atât prin uz intern, cât și extern (în cazul unor accidentări) apoi au servit prânzul oferit de organizatori, nu înainte de a-și rezolva o serie de probleme (transferuri, predări și primiri de carnete de legitimare).

Arbitrii și observatorii din lotul județean s-au întâlnit în partea a doua a programului. Dimineața arbitrii au susținut testările fizice, iar la Hotel Impero au fost evaluați și din punct de vedere teoretic, după care au participat la o consfătuire în cadrul căruia, arbitrul de Liga 1, Florin Marcu, le-a prelucrat principalele modificări apărute la Legile Jocului.

Și a doua parte a zilei s-a încheiat cu o masă comună servită de participanți, dar și discuții libere legate de fotbal și activitatea de arbitraj.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !