AJPIS Bihor nu vrea neaparat sa dea amenzi

De Dan Birta
Se lucrează la rampa pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi
Se lucrează la rampa pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi
În cadrul unei campanii, AJPIS Bihor a verificat 70 de unităţi şcolare privind accesul persoanelor cu dizabilităţi.

Felix Cosma, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Bihor a susţinut ieri, 5 martie 2013, prima conferinţă de presă de când agenţia s-a mutat în noul sediu. Acesta este pe strada Armatei Române, nr. 1B, în aceeaşi clădire cu ITM Bihor, intrarea opusă.

Campanii

Directorul AJPIS Bihor a scos în evidenţă campaniile aflate în desfăşurare, cât şi cele care urmează pentru perioada următoare. În perioada 15.01 – 15.11.2013 se derulează campania privind accesul persoanelor cu dizabilităţi în instituţiile de învăţământ. „Dintre cele 404 unităţi de învăţământ primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, am reuşit să verificăm 70: 34 în mediul urban şi 36 în mediul rural. În 11 dintre acestea persoanele cu dizabilităţi aveau accesul asigurat. La 59 de unităţi de învăţământ au fost dispuse 99 de măsuri de remediere a deficienţelor. Dintre acestea, şase au fost îndeplinite în totalitate, patru parţial, iar una a fost amendată cu 6.000 de lei”, ne-a informat Felix Cosma. „Unitatea amendată este Şcoala din Olcea, unde inspectorii sociali s-au lovit de un răspuns negativ”, a adăugat Cosma.

În acest an au mai fost efectuate opt controale inopinate la instituţiile publice. Acestea s-au lăsat cu trei avertismente şi o amendă în valoare de 200 de lei. „Nu vrem neapărat să dăm amenzi. Ne interesează mai mult să sesizăm deficienţele şi să le îndreptăm”, afirmă directorul executiv al AJPIS Bihor.

Site nou

Călin Cotrău, unul dintre inspectorii agenţiei locale a prezentat noul site al instituţiei. Acesta funcţionează la adresa www.bihor.prestatii sociale.ro. „Site-ul este structurat mai mult pe formulare şi acte necesare pentru diferite prestaţii sociale. Vrem să diferenţiem site-ul de altele din celelalte judeţe prin faptul că cei interesaţi vor putea încărca pe site diferite documente”, a explicat Călin Cotrău.

Tot ieri, Felix Cosma a prezentat şi noua sală de aşteptare pentru public, care dispune de cu totul alte condiţii faţă de ultima locaţie de la Poştă. La intrarea în sediul instituţiei se derulau lucrările pentru construirea unei rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi. „Noi sperăm într-o mai bună organizare a activităţii. Remediem ce se mai poate remedia”, a încheiat directorul AJPIS Bihor.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !