Ajută mamele aflate în dificultate

Ajută mamele aflate în dificultate
Pentru mamele aflate în dificultate se întrezareste o raza de speranta. Fundatia Speranta a demarat proiectul Naomi care are ca principal scop ajutarea mamelor pentru a se elimina abandomul.

„Dorim sa venim în ajutorul tinerelor necasatorite care vor sa-si abandomeze copilul pentru ca parintii nu sunt deacord cu pastarea acestuia sau din motive financiare vor sa renunte la copil. Vor fi ajutate si mamele cu mai multi copii care se descurca foarte greu”, a precizat Raul Gherle din cadrul fundatiei.

Proiectul se adreaseaza în special mamelor care au copii sub cinci ani.

Ajutorul fundatiei consta într-o anumita suma pentru plata chiriei daca mama si copilul stau în chirie. Daca au locuinta proprie acestia vor fi ajutati sa plateasca cheltuielile curente. Conform reprezentantilor fundatiei Speranta cuantumul ajutorului va fi în functie de situatia fiecarie mame în parte.

De asemenea, mamele sau familiile aflate în dificultate vor fi ajutate cu alimente si lapte praf. Consilierea atât a mamelor cât si a familiile lor va fi un alt segmente pe care se va axa proiectul Naomi.

„De asenemea, daca mama îsi gaseste serviciu noi vom plati o parte din taxa de cresa a copilului. Trebuie sa se înteleaga ca noi nu vom cauta de lucru sau o locuinta mamei sau familiei aflate în dificultate. Vrem ca acestia sa dea dovada ca vor sa faca ceva ca-si dau interesul”, a conchis Raul Gherle.

Fundatia Speranta a luat fiinta în anul 1999 si a derulat mai multe priectete de plasament familial, de întrajutoarea a copiilor strazii dar si de integrare a copiilor în familiile biologice.

 

Simona Drimbau