Ajută oamenii sărmani

De Crina Dobocan
Ajută oamenii sărmani
Fundaţia Încrederea donează încălţăminte şi produse de îngrijire oamenilor cu probleme din comunitate.

Persoanele care trăiesc la limita subzistenţei, mamele singure şi pensionarii sunt aşteptaţi la sediul Fundaţiei Încrederea, din strada Cuza Vodă, nr. 22, ap. 5, pentru a primi încălţăminte, îmbrăcăminte şi produse pentru igiena personală şi pentru curăţenie. Campania de distribuire a acestor produse se derulează în perioada 6 – 9 februarie, între orele 10 şi 16.

„Această acţiune vine în întâmpinarea nevoilor semenilor noştri care se confruntă cu probleme financiare, în această perioadă de criză. Am pornit această campanie după ce am primit numeroase solicitări din partea mai multor persoane aflate în dificultate. Mulţi dintre cei ce au trecut pragul fundaţiei noastre ne-au solicitat încălţăminte, deoarece a lor erau fie găurite, fie rupte”, spune Radu Ioan, asistentul social al Fundaţiei Încrederea.

Beneficiari

De aceste ajutoare pot beneficia: persoanele în vârstă (peste 60 de ani), singure, fără aparţinători sau rude, cu venituri până la 400 de lei sau pensionari peste 65 de ani care locuiesc în imobile închiriate, au copii care nu sunt încadraţi în câmpul muncii şi întâmpină dificultăţi financiare la plata chiriei (au venituri până la 500 de lei), respectiv pensionari peste 60 de ani (soţ-soţie), fără aparţinători, a căror venituri cumulate nu depăşesc 500 de lei. Totodată, pot solicita sprijin de la Fundaţia Încrederea mamele singure ale căror venituri nu sunt mai mari de 500 de lei, copiii minori care au doar un părinte şi cei orfani de ambii părinţi, crescuţi de bunici.

„Toate aceste categorii de persoane trebuie să aibă domiciliul în Oradea. Ajutorul nu se va acorda celor din afara oraşului”, precizează Radu Ioan.

Cei care se încadrează în categoriile menţionate, sunt aşteptate să contacteze reprezentanţii Fundaţiei Încrederea, la numerele de telefon 0771/708.778 sau 0770/709.927 pentru o programare prealabilă în aceste zile.

„În ziua şi la ora stabilită, beneficiarii se vor prezenta cu buletinul şi cu acte doveditoare ale venitului realizat”, a mai punctat Radu Ioan.

Reprezentanţii Fundaţiei Încrederea fac un apel către persoanele din Oradea care au încălţăminte în stare bună, şi pe care nu o mai folosesc, să o doneze organizaţiei pentru a putea ajuta cât mai mulţi oameni necăjiţi.

„Fiecare dintre noi putem ajuta o persoană cu o pereche de încălţăminte pe care nu o mai purtăm şi este în stare bună. Această pereche de încălţăminte poate face diferenţa în viaţa unei persoane”, crede Radu Ioan.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !