Ajutor de minimis în parcurile industriale orădene

De Madalina Faur
Reactualizat la:
Ajutor de minimis în parcurile industriale orădene
Consiliul Local se întruneşte în şedinţă extraordinară marţi, 1 iulie, de la ora 14:00, pentru a aproba proiectul de hotărâre privind schema locală de ajutor de minimis pentru administratorii şi rezidenţii parcurilor industriale din Oradea.

Edilii au aşteptat de la Guvern o astfel de hotărâre, în contextul în care în 1 iulie expiră actuala schemă de ajutor de stat. „Aşteptam de la şedinţa de Guvern de joi eventual reînnoirea schemei actuale, dar nu am primit nicio informaţie în acest sens”, ne-a declarat Eduard Florea, city managerul Oradiei.

„Ajutorul de minimis acordat de către Unitatea Administrativ Teritorială-Municipiul Oradea- întreprinderilor eligibile constă în: scutire de la plata impozitului pe terenuri, corespunzaăor terenului aferent parcului industrial şi scutire de la plata impozitului pe clădiri, corespunzător clădirilor care fac parte din infrastructura parcului industrial”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi supus atenţiei consilierilor locali.

Această schemă de ajutor de minimis se aplică de la 1 iulie 2014 până la data de 31 decembrie 2020, mai spune proiectul de hotărâre.

Schema s-ar aplica şi parcurilor industriale private, cu condiţia ca solicitanţii să prezinte un plan de investiţii/afaceri pentru o perioadă de minim trei ani – anul în curs plus alţii doi.

„Ajutorul de minimis se acordă administratorilor şi rezidenţilor din parcurile industriale, sub forma scutirilor prevăzute în Legea 186/2013 privind constituirea şi funcţionarea parcurilor industriale, in limita echivalentului în lei a 200.000 euro pentru fiecare beneficiar, pe o perioadă de trei ani consecutivi, respectiv 100.000 de euro în cazul întreprinderilor care desfăşoară activitatea în domeniul transportului rutier de mărfuri”, se mai arată în proiectul executivului local.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !