Ajutor de şomaj pentru absolvenţi

De Dan Birta
Ajutor de şomaj pentru absolvenţi
O săptămână mai au la dispoziţie absolvenţii de liceu pentru a se înscrie în baza de date a AJOFM Bihor şi pentru a beneficia de indemnizaţie de şomaj, termenul limită fiind data de 30 iulie.

După înregistrarea tinerilor absolvenţi în baza de date a agenţiei judeţene, în termen de 60 de zile de la data absolvirii, aceştia vor beneficia de mai multe servicii gratuite. Este vorba de informarea, orientarea şi consilierea profesională în vederea găsirii unui loc de muncă; medierea între cererea şi oferta pe piaţa muncii. Absolvenţii beneficiază de programe de formare profesională în meserii solicitate pe piaţa muncii şi de mobilitatea forţei de muncă în România sau în UE.

Absolvenţii care s-au înregistrat în baza de date a agenţiei şi care după 60 de zile de la data absolvirii nu reuşesc să se încadreze în muncă sau să urmeze o formă de învăţământ, pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj în valoare de 250 de lei (50% din valoarea indicatorului social de referinţă) pe o perioadă de şase luni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !