Alături de colegii din Serbia

De Alexandra Lăzureanu
Alături de poliţiştii sârbi FOTO: IPJ Bihor
Alături de poliţiştii sârbi FOTO: IPJ Bihor
Poliţiştii bihoreni s-au implicat într-o misiune de întrajutorare a poliţiştilor sârbi.

În cursul lunii mai 2014, poporul sârb a fost grav afectat de cele mai mari inundaţii din ultimul secol. Pentru a veni în sprijinul sinistraţilor, având în vedere faptul că înlăturarea efectelor devastatoare ale inundaţiilor este un proces de durată, poliţiştii bihoreni au dorit să-şi exprime solidaritatea cu colegii sârbi, care se confruntă cu o situaţie dramatică. Poliţiştii bihoreni nu au rămas indiferenţi la suferinţa poporului sârb, astfel că, prin intermediul Fundaţiei „Baciu” şi Asociaţiei Sportive „Dinamo” Oradea, aceştia s-au mobilizat şi au demarat, imediat după producerea fenomenelor meteorologice extreme, o acţiune voluntară de întrajutorare.

Solidaritatea umană este singurul mijloc prin care comunităţile grav afectate de efectele inundaţiilor pot fi ajutate. Şi pentru că solidaritatea nu cunoaşte graniţe, patru autotrenuri încărcate cu ajutoare, produse de strictă necesitate, au pornit joi, 12 iunie 2014, din Oradea, înspre zonele sinistrate din Serbia. După nouă ore de călătorie, convoiul umanitar a ajuns la destinaţia finală, localitatea Pozarevac, din Serbia, fiind primit de reprezentanţii Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor Serbia, care şi-au exprimat recunoştinţa pentru gestul voluntar al poliţiştilor bihoreni. Odată cu donarea bunurilor atât de necesare, poliţiştii bihoreni au transmis profundul lor regret faţă de încercările cu care se confruntă poliţiştii sârbi şi familiile acestora şi, totodată, şi-au exprimat intenţia ca misiunea umanitară de joi, 12 iunie a.c., să constituie doar un prim pas făcut în direcţia promovării unei solide relaţii de colaborare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !