Alege să fii pompier militar!

De Alexandra Lăzureanu
1Comentariu
Alege să fii pompier militar! FOTO: ISU Crișana
Alege să fii pompier militar! FOTO: ISU Crișana
Cei care și-au dorit mereu o carieră care să facă diferența, au și în acest an ocazia să opteze pentru cea de pompier.


Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Crişana” al judeţului Bihor recrutează candidaţi pentru participarea la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale, sesiunea 2015, pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

În anul 2015, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) a propus scoaterea la concursul de admitere a unui număr de 174 de locuri.

Pentru toate locurile scoase la concurs vor fi recrutaţi bărbaţi, cu excepţia locurilor prevăzute pentru Facultatea de Poliţie – Drept şi pentru specialităţile din cadrul instituţiilor de învăţământ superior ale Ministerului Apărării Naţionale, unde pot candida şi femei.
Informaţii suplimentare privind calendarul activităţilor de recrutare vor fi publicate, în timp util, pe site-ul unităţii: www.isubh. ro sau vor putea fi obţinute la Biroul Resurse Umane al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” – tel 0259-411212.

Informaţii privind graficul admiterii, datele de prezentare, etapele şi probele de concurs, tematica şi bibliografia vor putea fi accesate la următoarele adrese de web:www.academiadepolitie.ro;www.scoaladepompieri.ro;www.armyacademy.ro; www.mta.ro; www.igsu.ro;www.ncoacademy.ro.

Locurile și facultățile disponibile pentru anul 2015:

1. Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – 35 locuri (din care 1 pentru romi) pentru I.G.S.U., cu o durată a studiilor de 4 ani ;
2. Facultatea de Poliţie – Drept, din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – 2 locuri pentru I.G.S.U., cu o durată a studiilor de 4 ani;
3. Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu ” Sibiu, –Finanţe-Contabilitate – 4 locuri pentru I.G.S.U., cu o durată a studiilor de 3 ani;
4. Academia Tehnică Militară, cu o durată a studiilor de 4 ani:
– Echipamente şi sisteme electronice militare – 1 loc pentru I.G.S.U.;
– Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională – 2 locuri pentru I.G.S.U.;
– Inginerie genistică – 2 locuri pentru I.G.S.U.;
– Ingineria autovehiculelor – 1 loc pentru I.G.S.U.;
– Inginerie civilă – 1 loc pentru I.G.S.U.;
5. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti: Tehnică de comunicaţii – 1 loc pentru I.G.S.U., cu o durată a studiilor de 2 ani;
6. Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, cu o durată a studiilor de 2 ani :
– Subofiţer de pompieri şi protecţie civilă – 100 locuri, (din care 1 pentru romi) pentru IGSU;
– Maistru militar auto – 25 locuri (din care 8 pentru I.G.S.U.).1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor