Alergare prin munţi, în scop caritabil

Banto Norbert si Răzvan Dumbravă
Banto Norbert si Răzvan Dumbravă
Sportivi din Ungaria şi România sunt aşteptaţi să participe la Leşu Trail, pentru a-i ajuta pe copiii cu probleme de sănătate.

Sâmbătă, 8 iulie, în zona staţiunii montane Stâna de Vale, se va desfășura cea de-a IX-a ediţie a evenimentului Leșu Trail – Tură de anduranță 2017 (Medveles, în maghiară), un concurs de alergare montană în scop caritabil, desfășurat pe teritoriul județului Bihor, pe arealele Munţilor Bihor, Vlădeasa şi Pădurea Craiului. Anunţul este făcut de Agenţia de Management al Destinaţiei (AMD) Bihor, structură aflată în subordinea Consiliului Judeţean, condusă de udemeristul Norbert Banto.

În urmă cu o lună, omul preşedintelui Pasztor îl înlocuise pe Răzvan Dumbravă, omul liberalilor, ce fusese „moştenit” de Pasztor din mandatul lui Cornel Popa. Dumbravă a rămas în structură şi, din concediu, ne-a declarat că se va ocupa în continuare de proiectele sale, în cadrul Agenţiei.

„Fiind la a IX-a ediție, acest eveniment a atras în ultimii ani tot mai mulți participanți atât din Ungaria cât și din țară, dornici de a parcurge diferitele trasee de la 15 până la 100 km în zona montană a județului Bihor. Cei care au participat la acest eveniment, din dorința de a cunoaște mai bine peisajele și obiceiurile de pe plaiurile bihorene, au revenit pentru vacanțe sau sejururi cu familiile sau cu grupuri de prieteni, astfel o mare parte dintre ei au revenit în Bihor ca și turiști”, scrie AMD Bihor, într-un comunicat. Semn că evenimentul sportiv e mai degrabă un generator de turişti din Ungaria şi din ţară, pentru judeţul Bihor.

Caritabil, pentru copii

Însă ediţia din acest an primeşte o valenţă nobilă, caritabilă. „Participanții pot sprijinii copiii cu boli oncologice și diabet, oferindu-le acestora acces la experiențe de neuitat și o săptămână specială în taberele Yuppi. Persoanele interesate care doresc să participe la acest eveniment turistic și caritabil sunt așteptate să se înscrie la secțiunile de alergare montană pentru traseele de 15 și 20 km.

Startul va fi dat de la Cabana Gaudeamus din Stâna de Vale, începând cu ora 8 și până la ora 12, în funcție de traseul parcurs. Taxa de participare este de 40 lei/persoană, aici fiind incluse băuturi răcoritoare, hrană, dulciuri și serviciul de păstrare a bagajelor pentru participanți”, transmite Agenţia.

Cine organizează

Organizatorii evenimentului sunt Asociația Terranavis, în parteneriat cu Agenția de Management al Destinației Bihor, Consiliul Județean Bihor şi două ONG-uri din Ungaria: Asociația Szent Jakab Zarándok şi Asociația Debreceni Hexxasakk és természetbarát.

Linkul unde se pot face donații: http://yuppicamp.galantom.ro/event-projects/view?id=991.
Informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul oficial al competiţiei, găzduit pe domeniu .hu, ce are variantă şi în limba română, pe lângă cea maghiară: http://medveles.elte.hu. Telefon: +0746946646 (Szabó Orsolya).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !