Aleşdeanca Ioana Cheregi în filmul premiat la US Hollywood Film Festival

De Veronica Bursaşiu
Aleşdeanca Ioana Cheregi în filmul premiat la US Hollywood Film Festival
Actriţa Ioana Cheregi face parte din echipa filmului „Billion Star Hotel”, un film independent, despre care wikipedia spune că e cel mai premiat film românesc.

„Billion Star Hotel” e un film care a pornit cu un buget de 2.000 lei. Şi apoi cu alţi 2.000 lei. Totul pentru a realiza un trailer de 10 minute cu care producătorii au convins 160 de firme să susţină acest proiect ce părea nebunesc, deoarece atunci când porneşti să realizezi un film bugetul e de ordinul milioanelor de dolari. În locul milioanelor, producătorii au mizat pe 300 de personaje, fiecare personaj fiind ales „după cea ce trebuie să transmită acea secvenţă”.

În gală cu Matrix, Ice Age…

Filmul în regia lui Alecs Năstoiu se recomandă a fi „ o poveste cârpită din povești, spusă cu răbdare, un film cu atâtea poveşti câţi spectatori.” Recent filmul a fost premiat la US Hollywood International Film Festival. Acolo, proiecția produsă de GAT Films Transilvania a concurat cu alte 700 de filme şi a intrat pe lista scurtă a celor 15 filme nominalizate la premiere. În acel moment, echipa „Billion Star Hotel” a fost invitată la gala de premiere, un eveniment select, în care pe lângă filmele concurente, sunt invitate personalități importante din industria cinematografică. Actori, producători sau regizori ai unor producţii celebre precum> Matrix, Seinfeld, Misiune Imposibilă, Fearless sau Ice Age, alături de personalități din lumea modei – Miss Universe 2013, au fost invitații de gală ai acestui festival. Producătorul Ovidiu Vasu spune că a avut surpriza ca filmul să fie şi premiat. De altfel şi Ovidiu Vasu are o poveste de Hollywood, până acum nu a făcut film, a fost şeful Finanţelor din Târgu Mureş, apoi s-a lansat în afaceri.bilion2

Filmul „Billion Star Hotel” a mai fost premiat sau a ajuns printre nominalizările festivalurilor Miami Independent Film Festival, Los Angeles CineFest, Hollywood Independent CineFest, Accolade Global Film Competition, Los Angeles Film Festival Awards, Singapore World International Film Festival, Hong Kong World International Film Festival şi Barcelona Planet Film Festival. În total 33 de selecții și nominalizări la festivaluri internaţionale și 12 premii.

Asemănată cu Catherine Zeta-Jones

Ioana Cheregi, colaboratoarea Teatrului Regina Maria, născută la Oradea, crescută la Aleşd, se află în distribuţia acestui film.

„Life Sequences profiles” este spectacolul de teatru-dans al Teatrului Regina Maria unde aţi putut-o remarca pe Ioana.

În lumea artei, actriţa a păşit la şase ani, urmând cursuri de dans la Clubul copiilor din Aleşd. Acolo a fost sfătuită să facă şi cursuri de teatru. Primul ei spectacol, Carmina Burana, avea să fie unul de coregrafie. De atfel dans-teatru-film sunt cele trei dimensiuni în care trăieşte Ioana.

Prima întâlnire cu lumea teatrului a avut-o prin clasa a IV-a, la Oradea, când a vizionat „Take, Ianke şi Cadâr”. Întâlnirea cu actriţa Ioana Dragoş Gajdo a fost oarecum decisivă: aceasta a sfătuit-o să dea admitere la Târgu Mureş, acolo unde tânăra a absolvit Universitatea de Arte, clasa Dana Lemnaru.

În anul întâi, Ioana a reuşit să obţină o bursă „Toni Tecuceanu” din partea Cârcotaşilor de la Prima TV în urma prestaţiei în faţa unui juriu condus de Maia Morgenstern.

Colaborarea cu Teatrul din Satu Mare a venit în urma participării la Gala Tânărului Actor. Acolo, la proba impusă, a fost Catherine Zeta-Jones în rolul Velma Kelly din filmul Chicago. De-altfel, cei care o cunosc pe Ioana Cheregi insistă asupra asemănării fizice dintre ea şi marea actriţă.

În anul trei de studenţie a avut prima colaborare cu Teatrul Naţional din Târgu Mureş, unde a fost distribuită în cinci piese.

Rolul din „Billion Star Hotel pare să-i vină ca o mănuşă Ioanei Cheregi, fiindcă mesajul filmului, care va ajunge din 4 martie în cinematografele din toată ţara, e acela că: „totul ține de tine și de felul în care alegi să privești lucrurile: în alb, negru sau în pași de dans”.

bilion50Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !