Alesii UDMR vor trebui sa contribuie la dezvoltarea Bihorului

De Veronica Bursaşiu
Alesii UDMR vor trebui sa contribuie la dezvoltarea Bihorului
„Viitorii parlamentari ai UDMR Bihor vor trebui să reprezinte comunitatea şi să aducă dezvoltare în Bihor. Cel puţin un sfert din cât am adus noi”.

Acesta este mandatul aleşilor UDMR Bihor în Parlamentul României, în opinia fostului ministru Cseke Atilla, care a candidat în Colegiul 1 Marghita. Reacţia liderilor UDMR prezenţi la sediul Uniunii a fost una rezervată în momentul în care au fost anunţate rezultatele exit-poll-urilor. Miza UDMR era atingerea pragului de 5% ceea ce asigura prezenţa formaţiunii în Parlament. Toate sondajele făcute la ieşirea de la urne cotau formaţiunea condusă de Kelemen Hunor cu peste 5% din voturile electoratului. „Îmi primul rând doresc să mulţumesc tuturor celor care ne-au acordat votul. A fost o zi plină de evenimente, mai ales de evenimente meteorologice, care au afectat şi procesul electoral din Bihorul şi din Transilvania. În ceea ce ne priveşte, am dus o campanie pozitivă, iar asta se va reflecta şi în rezultate. Rezultatele arată că UDMR este în Parlament.

UDMR este singura formaţiune care începând din ’89 se află sub aceeaşi denumire în Parlament. Nici o altă formaţiune nu a reuşit această performanţă: partidele s-au transformat, au fuzionat, s-au îmbogăţit cu liberali tip Gigi Becali. UDMR a rămas consecventă principiilor sale şi intereselor comunităţii”, a spus preşedintele executiv Szabo Odon, candidat în Colegiul Deputaţi 2 Săcueni.Liderul Uniunii a trecut apoi în alt registru, cel al mesajelor adresate PPMT, principalii competitori ai formaţiunii. Szabo Odon a ţinut să spună că rezultatele demonstrează că “o luptă de acest gen nu mobilizează, iar prezenţa la vot este slabă deoarece nu au existate dezbateri serioase în urma cărora să fie prezentate alternative”.

”Vreau să le transmit conaţionalilor din alte partide politice că au mai fost navigatori bravi care au pornit să caute alte meleaguri. Dar dacă, după atâtea peripeţii nu au descoperit nici America, nici Australia, nici Noua Zeelandă s-au întors acasă”, spune preşedintele executive Szabo Odon. Acesta a apreciat comportamentul PPMT din Campania electoral ca fiind unul “neproductiv” şi de natură să “secătuiască resursele propriei comunităţi”. Liderul UDMR Bihor a ironizat faptul că formaţiunea lui Tokes clamează federalizarea şi autonomia, dar liderii partidului nu sunt capabili să scrie “nici o reclamaţie în limba maternă”. Szabo Odon spune că poate dovedi că reclamaţiile depuse de PPMT la adresa primarilor UDMR au fost scrise în limba română, deşi legea le crea cadrul de a scrie în limba maghiară. “UDMR este reprezentant unic şi legitim al comunităţii maghiari”, este concluzia lui Szabo Odon, care consideră că cei care au câştigat alegerile vor trebui să ţină seama de acest fapt, fiindcă nu pot exclude o întreagă comunitate de la decizie.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !