Alin Gherman, marghiteanul din Top 100 manageri

De Veronica Bursaşiu
1Comentariu
Alin Gherman
Alin Gherman
Anul trecut a fost ales în TOP 100 tineri Manageri de succes din România.

Este originar din Marghita. Absolvent ca şef de promotie al programul de EMBA Asebuss & Kennesaw State University, Alin este practician al principiilor pe care le predă şi care l-au ajutat atât în viaţa profesională cât şi în cea personală. Alin Gherman este director comercial al DPD Romania, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de curierat. Cu o experienţă de peste 15 ani în sectoare de business importante – financial, marketing, vânzari, Alin Gherman a ocupat, de-a lungul timpului, poziţii-cheie în companii ca Procter & Gamble, Holdmann România sau DHL International România.Începând cu luna mai 2009, deţine functia de director comercial al DPD Romania, companie parte a grupului DPD International, al doilea cel mai mare curier din Europa. De cţnd a venit, cifra de afaceri a companiei s-a triplat.

Lecţie de la fiul său

Alin Gherman este, în acelasi timp, trainer certificat şi lector al Exec-Edu, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa programelor complexe de instruire managerială şi consultanţă din România. A fost unul dintre invitaţii de marcă ai Fundaţiei Comunitare Oradea la 11 even, acolo unde şi-a spus povestea de succes. A învăţat de la tatăl său, profesor de fizică în Marghita că Legea gravitaţiei guvernează universul, iar pe cont propriu a descoperit principiile care guvernează viaţa. A avut încredere în el şi mereu şi-a amintit de o întâmplare care avea să-i dea o doză de încredere de câte ori se afla într-un moment greu. „Mă aflam în ultimul semestru de facultate. Zoli, prietenul meu mă ducea cu maşina pe drumul Marghita -Oradea ca să iau trenul spre Bucureşti. Mă întrebam ce voi face după ce termin. «Nu trebuie să-ţi faci probleme, ai fost întotdeauna un băiat determinat. Întotdeauna te-ai descurcat!»”. Alin Gherman spune că a venit la conducerea companiei într-un moment extrem de greu în care aomenilor li se tăiaseră salariile. „Am fost prezentat oamenilor care cred că şi-au spus:«de aia ne-au tăiat nouă salariile, ca să-l aducă pe asta!»”. Misiunea marghiteanului nu a fost uşoară şi curând şi-a dat seama că „tehnicile pe care le cunoşteam în lucrul cu omul nu funcţionează dacă în spate nu ai un principiu corect”. Managerul spune că a descoperit aceasta chiar după o lecţie pe care a primit-o de la fiul său de doar câtiva anişori pe care încerca să-l implice în treburile casei, uzând de tehnicile pe care le învăţase. Vroia să-i dea fiului său alternative, dar în acelaşi timp să-l facă să se implice. „Îl întrebam : «vrei să ducem gunoiul sau să strângem jucăriile?». «Să strângem jucăriile! » Asta până într-o duminică când a venit la mine în cameră şi m-a întrebat: «Tata, vrei să ne jucăm sau vrei să-mi cumperi îngheţată?»”. Alin spune că în fiecare luni, timp de trei ani, făcea şedinţă cu oamenii de la care vroia să afle trei lucruri deosebite pe care fiecare le-a făcut în săptămâna care a trecut şi alte trei lucruri pe care îşi propun să le facă. „Era imposibil să nu obţin un lucru deosebit făcut de cineva în săptămâna respectivă. Am constatat rolul benefic al acestor întâlniri. Când vezi că cineva reuşeşte este mai important, mai mobilizator, decât atunci când ţi-ar spune cineva:«du-te şi vinde!» În plus dacă tu spui că vei face are altă valoare decât dacă îţi spune cineva să faci!”, spune Alin Gherman.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor