„Alles Walzer! ”: Bal după model vienez

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
„Alles Walzer! ”: Bal după model vienez
Cea mai strălucitoare seară mondenă a Oradiei ar putea fi cea ocazionată de Balul Opera Vox.

Vor dansa pe ritm de vals în măsura de trei timpi în cadrul unui eveniment al cărui cuvânt de ordine- asemenea Balului Operei din Viena- va fi „să vezi şi să fii văzut”.

Doamnele şi domnişoarele , dar şi domnii mai au puţin timp pentru a-şi reînnoi sau pentru a-şi procura ţinutele impuse de dress-code-ul unui astfel de eveniment.

Teatrul Regina Maria va găzdui un bal după model vienez.

Evenimentul are loc pe 12 februarie, de la ora 19. Biletele la Balul Opera Vox pot fi achiziţionate începând de joi de la Agenţia Teatrului Regina Maria. Un bilet costă între 50-150 lei.

Cele mai frumoase arii de operă, polci-“Polca Şampaniei” din opereta “Liliacul” de Johann Strauss- e nelipsită de la marile evenimente de gen- şi valsuri, prezentări de modă ale unor designeri celebri, sunt cadouri oferite orădenilor cu prilejul celui mai important eveniment monden care deschide anul 2016.

Asociaţia Culturală Opera Vox pune Oradea pe harta oraşelor care organizează baluri de anvergură. Un mare ansamblu de balet şi o orchestră vor contribui la reuşita evenimentului.

Ca pe vremea lui Strauss

Vor reînvia vremurile de demult! – Acesta e unul dintre obiectivele Balului Opera Vox de la Teatrul Regina Maria.

Asemenea vremurilor apuse, balul va fi deschis de perechi de tineri care îşi fac astfel intrarea în societate la fel cum se întâmpla la Opera din Viena în timpul lui Strauss.

De exemplu, la una din ediţiile anterioare ale balului din Viena, aşa cum o cere tradiţia, cei 144 de tineri debutanţi în frac, printre care s-a aflat şi Michael Strauss, stră-strănepotul lui Richard Strauss, şi debutantele purtând rochii lungi şi diademe strălucitoare, au deschis balul, lansând tradiţionalul îndemn “Alles Walzer”.

 

Couples enter the room during the opening ceremony of the Vienna's 54th annual Opera Ball, on February 11, 2010. AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI

Evenimentul orădean are loc în aceeaşi notă în care e regizat şi Balul Cafegiilor din Viena.

Anual, evenimentul atrage în jur de 6.000 de vizitatori în palatul imperial Hofburg de la Viena şi în sălile Redutei. Mulţi turişti aleg să-şi petreacă ultimele ore ale serii în cafeneaua Landtmann, unde pot ajunge cu trăsuri stilate în tonul timpurilor de demult.

Balul Opera Vox este cadoul pe care Asociaţia culturală Opera Vox îl oferă orădenilor după succesul înregistrat cu Traviata în noiembrie, la Teatrul Regina Maria.

În fiecare an, în Viena au loc peste 450 de baluri

Balul Crucii Roşii Vieneze, Balul de Revelion de la Hofburg, Balul Florilor, Primul bal al Corului de Băieţi din Viena, Balul Filarmonicii din Viena,Balul Vânătorilor, Balul Medicilor, Balul Ştiinţelor din Viena, Balul Operei,Balul cafegiilor, Balul Bomboanelor, Balul Juriştilor sunt doar câteva dintre balurile găzduite de Viena în ianuarie-februarie.

Balul Opera Vox este eveniment anual al iernii la Oradea şi este gândit ca o oportunitate, la fel cum se întâmplă la Balul Operei din Viena- pentru organizarea unor discuţii cu caracter politic, ori pentru încheierea unor afaceri sau pur şi simplu pentru socializare.

Se spune că multe afaceri sunt încheiate cu prilejul balului în lojile Operei vieneze, închiriate cu 17.000 de euro fiecare, de marii industriaşi austrieci.

Şi la Balul Opera Vox e prevăzută o pauză în care participanţii vor putea socializa, vor putea degusta şampanie şi diverse preparate culinare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !