Alt proces cu Selina, pentru „Luceafărul”

De Călin Corpaş
Alt proces cu Selina, pentru „Luceafărul”
Aflat în plin proces cu grupul Selina pentru redobândirea terenurilor din Calea Aradului şi str. Universităţii, pe motiv că firma nu şi-a respectat contractul de realizare a locuinţelor, Consiliul Judeţean mai introduce o acţiune în instanţă, împotriva grupului patronat de Beniamin Rus.

Este vorba despre o acţiune menită să convingă instanţa de judecată de nulitatea contractelor ipotecare încheiate de Selina cu banca, pentru realizarea investiţiei imobiliare. CJ Bihor îşi justifică demersul prin faptul că Selina SRL nu a respectat caietul de sarcini al licitaţiei în urma căreia a încheiat contractul de vânzare-cumpărare cu CJ Bihor. În acel caiet de sarcini, firma lui Rus se obliga ca, în situaţia în care ipoteca terenurile către bancă, să constituie alte garanţii către CJ Bihor.

Iată ce arată CJ Bihor în raporturile de specialitate ale hotărârilor luate marţi, în unanimitate, de plenul CJ Bihor: „În speță, condițiile impuse de lege nu au fost respectate întrucât: S.C. Selina S.R.L. avea și are interdicția de a înstrăina imobilul; Selina nu avea și nu are capacitate deplină de a dispune de imobil; Selina nu avea și nu are capacitatea de a ipoteca imobilele fără acceptul prealabil al Județului Bihor și fără a constitui în favoarea C.J. Bihor o altă garanție agreată de acesta; dreptul de proprietate a S.C. Selina S.R.L. asupra terenurilor este supus unor clauze rezolutorii, conform convenției încheiate între cele două părți”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !