Alţi paisprezece salvatori la datorie

De Alexandra Lăzureanu
Probe practice FOTO: ISU CRIŞANA
Probe practice FOTO: ISU CRIŞANA
S-a format o nouă serie de absolvenţi ai „Cursului de formare în acordarea primului ajutor calificat, descarcerare şi alte operaţiuni de salvare”.

În perioada 20 aprilie – 15 mai a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a organizat a 4-a serie, din acest an, a „Cursului de formare în acordarea primului ajutor calificat, descarcerare şi alte operaţiuni de salvare”.

Astfel, vineri, 14 pompieri militari din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor au absolvit „Cursul de formare în acordarea primului ajutor calificat, descarcerare şi alte operaţiuni de salvare” organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor la Centrul de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă din localitatea Sântion, aceştia constituind cea de a 66-a serie de cursanţi de la debutul cursului în anul 2008.

La finalul celor patru săptămâni de pregătire, participanţii la curs au susţinut examene cu tematică specifică, prin intermediul cărora le-au fost testate cu rigurozitate cunoştinţele teoretice, abilităţile şi deprinderile practice menite să asigure salvarea vieţilor omeneşti în cazul producerii unei game complexe şi diversificate de situaţii de urgenţă.

„Din anul 2008, data înfiinţării Centrului de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, până în prezent, formatorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” au instruit 1167 paramedici din 16 judeţe, în primele cinci luni ale acestui an fiind pregătiţi 55 de paramedici din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor”, a specificat căpitan Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al instituţiei bihorene.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !