Am meritat acest duş rece. El ne va trezi.

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
„S-a votat cu ură împotriva candidaţilor PDL, indiferent de valoarea acestora”. Este părerea exprimată de fostul prefect Gavrilă Ghilea, reîntors în PDL şi implicat în campania electorală a acestui partid.

Ghilea crede că scorul slab obţinut de PDL este consecinţa erorării masive a guvernării PDL. Totuşi, ex-prefectul crede că, luând măsuri de austeritate, partidul său a procedat bine, pe termen lung. Ghilea a vorbit şi despre cauzele locale ale înfrângerii, acuzând conducerea defectuoasă a filialei, în ultimii patru ani, cu trimitere la fostul preşedinte Seremi. Ex-prefectul s-a referit şi la „grupări adeverse în propriul partid”. Aici l-a nominalizat pe subprefectul Bitea, despre care a afirmat că „i s-a sugerat” să-l submineze, cât a fost prefect. Nici faptul că PDL Bihor a rămas fără preşedinte chiar înainte de alegeri nu a fost de bun augur. Cum nu i-au ajutat pe pedelişti nici recenta plecare a lui Petru Filip la USL, a arătat Gavrilă Ghilea. „Am meritat acest duş rece. El ne va trezi şi vreau să vă spun că 10 iunie a însemnat şi ceva bun pentru noi. E ziua în care USL începe să coboare iar noi începem să urcăm”, e de părere democrat-liberalul. Ghilea le-a mulţumit votanţilor PDL, dar şi celorlalţi cetăţeni care s-au prezentat la urne, cât şi primarilor PDL care s-au mobilizat şi „au reuşit să limiteze înfrângerea PDL Bihor”.

Gavrilă Ghilea i-a felicitat pe Cornel Popa şi Ilie Bolojan „pentru că a fost o victorie categorică, nu putem să nu recunoaştem acest lucru”.

N-ar împărţi Opoziţia!

Preşedintele interimar al PDL Bihor, Ionel Avrigeanu, spune că se va analiza prestaţia PDL în toate localităţile din judeţ şi că se vor opera schimbări. Despre el, Avrigeanu spune că este „cu mandatul la Bucureşti” şi opinează că Biroul Permanent Naţional (BPN) al PDL ar trebui să demisioneze în bloc! Ionel Avrigeanu spune că PDL va face în continuare Opoziţie, spunând că deja au antrenament pentru aşa ceva. Întrebat dacă consideră că UDMR ar trebui să rămână la Putere sau să treacă în Opoziţie şi în Bihor, Avrigeanu a spus: „Aş vrea ca toţi să fie la Putere şi doar noi să fim în Opoziţie”. „Ionel nu vrea să împartă Opoziţia cu nimeni!”, a intervenit, glumeţ, Ghilea.

Totuşi, Gavrilă Ghilea e de părere că UDMR vor fi lăsaţi în Opoziţie de către USL, în timp ce Avrigeanu vrea să vadă cum USL şi UDMR îşi vor respecta protocolul de guvernare locală până în 2016, aşa cum a fost semnat el la începutul lui 2011.

PDL Bihor, peste naţional

Dincolo de pierderea mai multor primării şi de scorul slab obţinut de candidaţii săi la Primăria Oradea, respectiv la Consiliul Judeţean Bihor, democrat-liberalii bihoreni au însă şi o consolare. Destul de palidă, totuşi. PDL Bihor este peste media scorului obţinut de PDL la nivel naţional, în aceste alegeri. La votul politic pentru CJ, PDL Bihor are în plus 2,5% faţă de scorul naţional al PDL, iar la votul politic pe consiliile locale +1,7%.

Preşedintele interimar al PDL Bihor, Ionel Avrigeanu, declara ieri că scorul electoral al PDL s-a „pulverizat” în favoarea PPDD.

În ciuda acestui fapt, PPDD a reuşit să intre abia la limită în CJ Bihor. De remarcat faptul că partidul lui Dan Diaconescu a obţinut un scor mai slab în Bihor decât în restul ţării. În Bihor abia au atins pragul electoral, în timp ce la nivel naţional media lor electorală s-a situat la 9,3%.

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !