Ambasadorul Lions 2016 desemnat la Oradea

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Bianca Pușcaș
Bianca Pușcaș - © FOTO: Facebook
Sunt invităţi să participe tineri între 15 – 19 ani, cu experienţă în voluntariat.


Oradea va fi gazda Concursului regional Tânărul Ambasador Lions – 2016. Sunt aşteptaţi participanţi din: Bihor, Cluj, Satu-Mare, Maramureş, Bistriţa Năsăud.

„Programul de atribuire al concursului «Tânărul Ambasador Lions al sec XXI» face parte din iniţiativa « Lions oportunități pentru tineret»”, spune Bianca Puşcaş, preşedintele Lions 22 Oradea. Acest concurs are ca motto: ,,Tinerii de azi liderii de mâine” şi se adreseză tinerilor implicaţi în activitatea de voluntariat în folosul comunităţii care au aptitudini remarcabile în domeniul de leadership, oratoric, precum şi în domeniul şcolar.

Concursul se organizează în Australia din 1963, în Anglia din 1974, iar la nivel european din 2008. Concursul la nivel regional va avea loc in 02.04.2016, Oradea, iar cel la nivel naţional în perioada 03 iunie-05 iunie 2016 la Arad. Concursul la nivel european va avea loc în perioada 28 octombrie – 30 octombrie 2016 la Sofia, Bulgaria.

„Misiunea este de a oferi tinerilor din lume, cu oportunităţi de realizare, învăţare, contribuţie şi servicii, individual şi colectiv, prin sponsorizarea activităţilor identificate ca cele mai bune practici în domeniul dezvoltării tinerilor”, spune Bianca Puşcaş.

Juriul va avea cinci membri. Unul dintre aceştia este preşedintele Toastmasters Oradea, Emilia Bradea care spune că: “Prima activitate de voluntariat am avut-o pe băncile școlii, pe vremea când ea nu purta un nume. Din 2007 susțin cursuri, fac evaluări și lucrez cu oameni pentru a le oferi sprijin pe drumul lor de dezvoltare personală și profesională, în cadrul firmei Romarketing și a Thomas România. Cu formare atât în psihologie cât și în economie, am împletit în toate activitățile mele umanul cu exactul. Îmi place să mă uit la potențialul unei persoane și să fiu acolo pentru a-i oferi sprijin să-și atingă obiectivele. Un rol important în realizarea acestei misiuni personale o are în continuare: activitatea ca voluntar. De această dată în cadrul Toastmasters International, unde rolul pe care îl am, îmi permite să contribui la dezvoltarea abilităților de oratorie și leadership ale membrilor din Clubul local, dar și din țară. În cadrul acestui concurs voi urmări: structura discursului, valoarea ideilor prezentate în contextul dat, coerenţa, încredere în sine: voce, limbaj non-verbal, convingere. Premiile sunt menite să finanţeze proiectele concurenţilor câştigători”.

Premiile la concursul regional sunt:
-locul I – 300 lei,
-locul II – 200 lei,
-locul III – 100 lei.
Premiile la concursul naţional sunt:
-locul I – 1.500 lei,
-locul II – 1.000 lei,
-locul III – 500 lei.
Premiile la concursul european sunt:
-locul I – 3.500 euro,
-locul II – 1.500 euro,
-locul III – 500 euro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !