Ambasadorul Republicii Cehe vine la Oradea

Vladimir Valky
Vladimir Valky
Emisarul statului ceh va participa la întâlniri cu oficialitățile locale, iar seara va onora deschiderea expoziției dedicate statului cehoslovac.

Ambasadorul Republicii Cehe va fi prezent joi la Oradea, urmând să aibă întâlniri cu conducerea Prefecturii, a Consiliului Județean și a Primăriei Oradea. O întâlnire cu capii administrației locale este prevăzută joi, de la ora 10:00, urmând ca de la ora 12:00 să aibă loc o întâlnire și la Camera de Comerț și Industrie, unde se va discuta despre colaborarea economică dintre România și Cehia.

Ambasadorul ceh Vladimir Valky va fi însoțit la Oradea de atașatul economic Milan Peprnik și de consulul onorific al Cehiei de la Timișoara, Ștefan Moțec. Delegației cehe li se va alătura președintele UDSCR Bihor, Adrian Merka.

„Este prima vizită oficială a reprezentanților Ambasadei Republicii Cehe în municipiul Oradea, iar prin aceste întâlniri se dorește dezvoltarea relațiilor economice și culturale cu Cehia”, transmite Uniunea Democrată a Slovacilor și Cehilor.

Seara, oaspeții cehi vor participa la vernisajul expoziției „Primăvara pragheză – 100 de ani de la înființarea statului cehoslovac”, găzduită de Muzeul Țării Crișurilor (str. Armatei Române nr. 1/A), începând cu ora 18:00.

Din Rusia albă, la Oradea

Marți, 20 martie, la Oradea a fost prezent și ambasadorul bielorus în România, Andrei M. Grinkevich, prezent în Bihor pentru a doua oară în ultimele șase luni.

„Vizita a avut ca scop identificarea unor posibilități concrete de colaborare, în special în ceea ce privește domeniul cultural și educațional, colaborări care să se materializeze prin schimburi de bună practică între instituțiile de cultură din județul Bihor și instituțiile omoloage din Belarus”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

Cu această ocazie, Grinkevich s-a întâlnit cu prefectul Mihaiu, cu președintele CJ, Pasztor, cu city-managerul Palladi și cu prorectorul Macocian. Aleksandr Lukanșenko este președinte al Belarusului încă din 1994. Fost activist al PCUS (Partidul Comunist al Uniunii Sovietice), Lukașenko a fost un permanent promotor al integrării economice cu Rusia și cu fostele republici sovietice din spațiul CSI.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !