Ambianţă urât mirositoare la asociaţia „Ambianţa”

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
14Comentarii
Casele de schimb valutar şi fast-food-urile nu sunt pe placul riveranilor pensionari
Casele de schimb valutar şi fast-food-urile nu sunt pe placul riveranilor pensionari
Orădenii ce locuiesc în zona caselor de schimb valutar de pe Dacia reclamă ce se petrece noaptea în vecinătatea lor.

 Riveranii pensionari din zona caselor de schimb valutar de pe Bulevardul Dacia sunt extrem de nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă sub geamul lor, noaptea. „Femei în toată regula îşi dau jos pantalonii şi îşi face necesităţile pe lângă maşini. Nu se poate aşa ceva!”, reclamă Dumitru Marincaş, ce locuieşte în zonă. Negruţ ne relatează, revoltat, cum vecinii trebuie să suporte scandalurile, gălăgia şi comportamentul clienţilor caselor de schimb valutar şi a fast-food-urilor din zonă. Spune că un bazin dezafectat, ce fusese folosit pe vremuri pentru acumularea apei, aflat în spatele blocului în care locuieşte, a devenit acum WC public. „E nenorocire. Îşi fac nevoile după bazinul ăsta”, ne asigură orădeanul, care nu înţelege de ce aceste „exchange-uri” nu au fost amplasate la intrările-ieşirile din oraş.

Alt vecin, Vasile Negruţ, îl completează pe domnul Marincaş. Potrivit lui, frecvent au loc scandaluri între cei ce opresc pe locurile rezervate TAXI şi taximetriştii care se trezesc cu locurile ocupate de clienţii stabilimentelor enumerate mai sus. Mai mult „noaptea se fac raliuri auto-moto”, plusează riveranul Aurel Leucuţa, care îşi aduce aminte cum, în urmă cu câţiva ani, toate aceste probleme i-au fost transmise şi viceprimarului de la acea vreme, dr. Gheorghe Carp. „Ne-a spus că se iau măsuri. Însă că spusele am rămas”, ne mai relatează domnul Leucuţa.


Dumitru Marincaş, arătând spre locul folosit ca toaletă în aer liber de către trecători

Prea multe valute

„Sunt prea dese casele de schimb. Prea multe”, concluzionează un alt vecin în etate, Vasile Negruţ.

Nemulţumiţii se uită cu jind la asociaţia de proprietari vecină – „Bradul” – condusă de Teodor Mânz, omul care de Ziua Eroilor a ţinut să instaleze la intrarea în scară drapelul tricolor şi cel european. Văd că vecinii de la „Bradul” au un mini-parc amenajat cu bănci, în timp ce ei s-au ales doar cu bazinul-WC public pentru cei aflaţi în trecere. „Ar trebui demolat”, cere Marincaş, sperând că într-un viitor nu prea îndepărtat, în locul „WC-ului” în aer liber vor avea şi ei un spaţiu frumos amenajat, unde să se poată relaxa. Mai cu seamă că asociaţia de proprietari în care locuiesc nemulţumiţii se cheamă…. „Ambianţa”.

Am semnalat aceste probleme şefului Poliţiei Locale, Alexandru Laza. Comisarul-şef Laza ne-a transmis că zilnic are de-a face cu reclamaţii din partea locuitorilor oraşului şi a asigurat că Poliţia Locală i-ar sancţiona, „fără niciun fel de problemă” pe cei care încalcă normele convieţuirii civilizate. Cu condiţia să îi identifice. La fel şi cei care parchează pe interzis, pe spaţii verzi „sau acolo unde nu sunt spaţii destinate staţionării sau parcării”. Laza a asigurat că va trimite mai multe echipaje să monitorizeze zona în care locuiesc orădenii ce ne-au spus păsurile.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor