Ambulatoriu din Beius, refacut cu 700.000 euro

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
6Comentarii
Ambulatoriu din Beius, refacut cu 700.000 euro
Serviciile de ambulator au fost mutate în spații de pe secțiile spitalului, cu excepția celor de pediatrie, oftalmologie și endocrinologie.

Începând cu 6 august 2013, proiectul de reabilitare a Ambulatorului de specialitate a Spitalului municipal Episcop Nicolae Popoviciu a intrat în faza de execuție. „În urma licitației pentru efectuarea lucrărilor, firma câștigătoare ( Dumexim), a procedat la evacuarea totală a spațiului și la demontarea şarpantei, a instalatiilor electrice, a celor pentru apă și încălzire. Accesul în clădire este blocat din motive de securitate, atât dinspre spital, cât și de pe Aleea Policlinicii „, a precizat Kovács Zoltán, referent comunicare și relatii mass-media în Primăria Beiuș.

Dotări

Proiectul a fost elaborat de Primăria municipiului Beiuş, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, domeniul major de intervenţie 3.1 – reabilitarea, modernizarea, echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate.Lucrările de reabilitare şi modernizare a ambulatoriului vor parcurge mai multe etape: schimbarea în totalitate a acoperişului fără a fi schimbată arhitectura iniţială; instalarea paratrăznetului; amenajarea rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilităţi; montarea hidranţilor de interior, pentru paza împotriva incendiilor; realizarea de instalaţii electrice noi; schimbarea, în totalitate, a instalaţiilor sanitare interioare; introducerea apei calde menajere; înlocuirea tâmplăriei din lemn cu tâmplărie din PVC, dotată cu geamuri de tip termopan; realizarea termoizolaţiilor la faţada exterioară, la pardoselile interioare şi la tavan; refacerea faţadelor exterioare; executarea de zugrăveli interioare şi placări cu faianţă fără rosturi; protejarea mediului prin plantări de arbori şi arbuşti.

Cele 12 cabinete medicale, care vor rezulta în urma reabilitării ambulatoriului, vor fi dotate cu echipamente medicale şi mobilier specific de ultimă generaţie.

„ Proiectul în valoare de peste 700 de mii de euro, trebuie finalizat în termenul limită impus de 90 de zile. Până atunci serviciile de ambulator au fost mutate în spații de pe secțiile spitalului, cu excepția celor de pediatrie, oftalmologie și endocrinologie, care sunt la staționarul II -spitalul vechi. Restul serviciilor și-au găsit locație temporară în clădirea principală de pe Str.Româna ”, a spus Kovács Zoltán.

Accesul pacienților se poate face pe la intrarea de Primire Urgențe a spitalului beiușean, unde este instalat și serviciul de registratură, care oferă informații complete.

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor