Amendaţi cu aproape 140.000 de lei

De Alexandra Lăzureanu
Giani Bura Foto:JB
Giani Bura Foto:JB
În cursul lunii trecute protectorii consumatorilor au desfăşurat o o acţiune de control privind modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea și modul de etichetare a produselor textile.


Neregulile nu au contenit să apară. Din cei 54 de operatori economici verificaţi de comisarii CJPC la nu mai puţin de 43 au fost constatate abateri. „Au fost întocmite 43 de procese verbale de constatare a contravenţiei prin care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 139.300 lei”, a precizat Giani Bura, comisar şef adjunct al CJPC.

Principalele abateri constatate au fost cele privind informarea consumatorilor prin elementele de identificare şi caracterizare ale produsului, nerespectarea normelor privind denumirea şi marcarea compoziţiei fibroase. Abateri privind indicarea modului de întreţinere a produselor, nerespectarea reglementărilor privind promoţiile, afişarea preţurilor şi tarifelor, în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, uşor de citit au fost ale nereguli des întâlnite de organele de control.

Comaraii CJPC îi sfătuiesc pe consumatori ca la alegerea articolelor de îmbrăcăminte, să verifice eticheta termo-umido-rezistentă cu indicaţiile privind întreţinerea produsului şi să respecte aceste instrucţiuni. Încercaţi să achiziţionaţi articole de îmbrăcăminte din locaţii unde se asigură condiţii pentru a le încerca. Dacă renuntaţi la acest drept, operatorul economic nu este obligat să vă restituie contravaloarea produsului dacă acasă constataţi că mărimea nu este cea potrivită sau nu vi se potriveşte modelul.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !