Amenzi de peste 380.000 lei aplicate de comisarii de mediu

De Simona Albinaru
Amenzi de peste 380.000 lei aplicate de comisarii de mediu
183 de inspecţii planificate au făcut comisarii Comisariatului Judeţean Bihor al Gărzii Naţionale de Mediu în primul trimestru al acestui an.

Aceştia au mai făcut 162 de inspecţii neplanificate. Principalele neconformităţi constatate în urma controalelor efectuate au fost lipsa solicitării/obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului, nerealizarea în totalitate şi la termen a măsurilor stabilite în timpul controalelor anterioare, nerespectarea prevederilor Autorizaţiei de Mediu, neîntocmirea evidenţei gestiunii deşeurilor, desfăşurarea de activităţi de recoltare, capturare şi/sau de achiziţie şi comercializare pe piaţa internă a plantelor şi animalelor din flora şi fauna sălbatică, terestră şi acvatică, sau a unor părţi ori produse ale acestora, în stare vie, proaspătă ori semiprelucrată, de persoane fizice sau juridice neautorizate de autorităţile publice teritoriale pentru protecţia mediului.

Alte nereguli constatate au fost legate de furnizarea/prestarea serviciilor de utilităţi publice fără contract de delegare a gestiunii, importul, exportul, tranzitul sau transferul intracomunitar de deşeuri etc.
În urma acestor controale au fost aplicate 40 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 386.000 lei.

Cea mai mare sancţiune aplicată de comisarii GNM – CJ Bihor a fost în valoare de 60.000 lei. Aceasta a fost aplicată societăţilor comerciale pentru desfăşurarea de activităţi de recoltare, capturare şi/sau de achiziţie şi comercializare pe piaţa internă a plantelor şi animalelor din flora şi fauna sălbatică, terestră şi acvatică, sau a unor părţi ori produse ale acestora, în stare vie, proaspătă ori semiprelucrată, de persoane fizice sau juridice neautorizate de autorităţile publice teritoriale pentru protecţia mediului. În perioada 01.01 – 31.03.2017 a fost aplicată o sancţiune complementară de suspendare a activităţii.

„Inspecţiile realizate au avut ca prioritate verificarea respectării condiţiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare, dar şi a măsurilor impuse cu ocazia verificărilor reclamaţiilor”, a precizat comisarul şef Florentin Muscă.

În perioada 01.10 – 31.12.2016 nu au fost înregistrate poluări, accidente sau incidente care să ducă la afectarea gravă a factorilor de mediu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !