Amenzie de 90.000 lei pentru alcool

De Simona Albinaru
Produsele alcoolice, verificate
Produsele alcoolice, verificate
Pentru că nu au respectat legislaţia în vigoare operatorii economici au fost amendaţi de comisarii CJPC.

Modul de comercializare şi etichetare a băuturilor spirtoase a fost verificat de curând de către protectorii consumatorilor din Bihor. Controlul s-a desfăşurat în reţeaua de comercializare la 37 de operatorii economici. Principalele deficienţe constatate de către comisarii CJPC Bihor au făcut referire la etichetarea necorespunzătoare a băuturilor spirtoase, fiind utilizate denumiri precum „băutură spirtoasă cu aromă de rom”, „băutură spirtoasă cu aroma de vodka”, „băutură spirtoasă cu aroma de brandy” etc, sau cu prezentări sub forma „este o băutură spirtoasă obţinuta din alcool etilic de origine agricolă de cea mai buna calitate, îmbinata cu aroma de vodka” sau „băutură spirtoasă cu diferite/multiple arome – vodca, brandy, rom, rachiu”, ceea ce contravine prevederilor legislaţiei în vigoare. Utilizarea sintagmelor care sugerează că produsul este unul tradiţional, fără ca produsul să fie înregistrat ca produs tradiţional, comercializarea produselor cu etichetare incomplete şi neafişarea preţurilor au fost alte abateri des constatate de către organele de control.

Sancţiuni

În timpul acţiunii tematice de control au fost verificaţi 37 operatori economici fiind constatate abateri la 32 dintre aceştia. Acestora li s-au întocmit 32 procese verbale de constatare a contravenţiei prin care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 92.000 lei.

Comisarul şef adjunct al CJPC Bihor, Giani Bura îi sfătuieşte pe bihoreni să se adreseze Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, dacă au orice nelămurire privind produsele sau serviciile pe care le achiziţionază.

Modalităţile de adresare a unei reclamaţii la CJPC Bihor sunt: personal sau prin expedierea unei petiţii la adresa Oradea, str. Sucevei, nr.4/A, prin fax: 0259/431817 sau prin email: bihor@opc.ro; reclamatii.bihor@opc.ro.

 



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !