Amnistia lui Hunor, sugerata de Kiss?

Amnistia lui Hunor, sugerata de Kiss?
Vizita de la Oradea a generat solicitarea liderului UDMR, ca drepturile funcţionarilor să fie cruţate.

Vizita efectuată la Oradea l-a făcut pe preşedintele UDMR, Kelemen Hunor să ia partea funcţionarilor publici în conflictul pe care aceştia îl au cu Curtea de Conturi. În şedinţa de luni a coaliţiei de guvernământ, Kelemen a cerut o amnistie fiscală pentru funcţionarii din administraţiile locale care au încasat diverse sporuri în conformitate cu contractele de muncă, fiind apoi obligaţi de Curtea de Conturi să restituie banii. Într-o asemenea situaţie sunt şi angajaţii Consiliului Judeţean Bihor, care s-au văzut deposedaţi de drepturile pe care le primiseră în anii anteriori. Şi Primăria Oradea are o problemă cu aceeaşi Curte de Conturi, pentru drepturile acordate salariaţilor. La CJ, angajaţii ar trebui să returneze fiecare în parte până la 20.000 de lei noi, în timp ce la Primărie ar trebui returnate sume ce se învârt în jurul sumei de 8.000 lei/angajat. Aceasta deoarece Curtea de Conturi le consideră ilegale.

Duminică dimineaţă, prezent fiind la Zilele culturii maghiare, Kelemen s-a întâlnit cu liderul UDMR Bihor, Kiss Alexandru, acesta din urmă fiind cunoscut ca un susţinător al sindicatului salariaţilor din CJ Bihor. Coincidenţă sau nu, după această întâlnire, Kelemen a propus amnistia fiscală… Despre propunerea udemeristului, preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, a spus că această iniţiativă are nevoie să fie susţinută printr-o lege.

C.C.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !