Anca Dodescu se vrea administrator public al judeţului

De Călin Corpaş
1Comentariu
Anca Dodescu
Anca Dodescu
Fostul decan de la Ştiinţe Economice ar vrea să preia funcţia de conducere proaspăt înfiinţată la Consiliul Judeţean.

Fostul decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice, Anca Dodescu, a depus cerere pentru a participa la concursul organizat de Consiliul Judeţean pentru funcţia de administrator public al judeţului.

Acest post a fost introdus în organigrama Consiliului Judeţean recent, din dorinţa preşedintelui Cornel Popa de a avea un om căruia să-i poată delega sarcinile atunci când lipseşte din Consiliu. Aceasta chiar dacă are doi vicepreşedinţi, pe Ionel Avrigeanu şi pe Kiss Alexandru. Parlamentar vreme de 12 ani, Popa a ajuns la concluzia că stă prea mult la Oradea, în biroul său din Consiliul Judeţean şi că ar trebui să meargă mai des în Capitală, pentru a încerca rezolvarea unor probleme ale judeţului. „E nevoie să mai dau cu ușile de pereți la Bucureşti”, spunea Popa în plenul CJ Bihor, la finalul lunii martie.

„M-am înscris la concurs pentru că am considerat că îndeplinesc condiţiile şi că aş putea determina o schimbare în bine. Concursul este în desfăşurare”, ne-a declarat Anca Dodescu.

Realizările candidatei

Prof. univ. dr. Anca Dodescu a fost decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice din 2004 până în 2011. În cele două mandate ale sale, Dodescu s-a remarcat prin felul în care a ştiut să atragă fonduri europene şi să le implementeze proiecte, facultatea pe care o conducea devenind de departe lider în cadrul Universităţii, cel puţin la acest capitol. În mandatele Ancăi Dodescu, facultatea a atras proiecte în valoare de 8 milioane de euro, dintre care 6 milioane coordonate chiar de ea. Astfel, Ştiinţele Economice au ajuns să aibă chiar şi excedente financiare, spre folosul Universităţii. În 2011, Dodescu a devenit director al Departamentului de Economie din cadrul facultăţii, fiind aleasă de către colegi. Anul trecut, însă, Anca Dodescu a trebuit să plece de la şefia departamentului, obligată de aceeaşi colegi care o aleseseră şi cu care colaborase în toţi aceşti ani, inclusiv în proiectele pe fonduri europene! Plecarea Ancăi Dodescu s-a făcut cu scandal, în condiţiile în care Dodescu rămăsese singurul director de departament ales de către colegi, ceilalţi trei fiind numiţi de către noul decan al facultăţii, Adriana Giurgiu.

Experienţa în managerierea fondurilor europene ar putea fi argumentul major care să o recomande pe Anca Dodescu în funcţia de administrator public de la CJ Bihor. Conducerea instituţiei şi-a exprimat deschis dorinţa de a-şi îmbunătăţi performanţele la capitolul fonduri europene. În acest sens, CJ Bihor şi-a comasat departamentele şi compartimentele de profil într-o singură direcţie, botezată Direcţia de Dezvoltare Regională, Programe şi Proiecte cu Finanţare Externă.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor