Angajari la Spitalul Municipal din Lugoj

De C.E.
Angajari la Spitalul Municipal din Lugoj
După ce anul trecut, s-a redus personalul Spitalului Municipal Lugoj cu 35 de persoane, din motive strict financiare, în primăvară urmează să se facă angajari. Lipsa personalului medical, a fost subliniată de edilul şef, în ultima conferinţă de presă organizată la Lugoj.

„În anul 2011 s-a reuşit reducerea personalului din Spitalul Municipal cu 35 de persoane. Pe de o parte, acest lucru degrevează bugetul instituţiei, pe de altă parte, la ora actuală personalul este insuficient. Prin urmare, în primăvara acestui an urmează să se facă noi angajări” a spus Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Un alt subiect discutat de şeful municipalităţii a vizat finalizarea proiectului transfrontalier iniţiat în parteneriat cu spitalul din Mako, Ungaria, privind mutarea Unităţii de Primire a Urgenţelor la parterul Spitalului, respectiv modernizarea Secţiei de Obstetrică-Ginecologie. În cadrul proiectului, spitalul lugojean ar urma să primească până la 900 mii Euro, aceşti bani urmând să fie investiţi din bugetul local şi apoi recuperaţi.

Municipalitatea lugojeană a preluat de anul trecut şi Spitalului Municipal. “Am preluat această institutie în luna iulie 2011, cu o datorie de 3.200.000 lei. De atunci, am reuşit reabilitarea Laboratorului de Analize, a Farmaciei, a Secţiei de Pediatrie, a Staţiei de Oxigen. În prezent, se lucrează la Secţiile de Neurologie şi Paleatie şi s-a achizitionat ultrasonograful cu patru sonde. De asemenea, a fost întocmit proiectul pentru reabilitarea pavilionului central. Sunt pe cale de a începe lucrările de modernizare a Unităţii Primire Urgenţe. Vreau însă să va anunţ acum, la început de an, că am reuşit să reducem datoria spitalului la doar 400.000 lei. Cu ajutorul lui Dumnezeu, sper că la sfârşitul acestui an să avem un spital fără nicio datorie, astfel încât toate fondurile să fie folosite doar pentru investiţii” a mai spus edilul şef.

Din acest an, femeile însărcinate şi bolnavii nu mai trebuie să se deplaseze la Timişoara pentru a face investigaţii specifice. Spitalul Municipal din Lugoj a achiziţionat un ultrasonograf performant. “Acest aparat produs în noiembrie 2011, cu soft de anul 2012, este cel mai performant care există la ora actuală în zona de vest a ţării şi este dotat cu patru sonde: una pentru abdomen, una pentru inimă şi două sonde ginecologice”, a spus Francisc Boldea, primarul Lugojului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !