Angajat pe banii Uniunii Europene

2Comentarii
Angajat pe banii Uniunii Europene
Pentru a ajunge angajat la UE e nevoie să treci de competiţie. Însă, competiţia presupune o perioadă de pregătire, care poate varia de la câteva luni, până la câţiva ani, cu o medie de cel puţin jumătate de an, şi multă răbdare pentru cele trei luni de aşteptare după înscriere şi alte nouă de teste.

Pentru a deveni funcţionar public, un candidat trebuie să treacă prin cinci teste, care îi asigură doar un loc pe lista de rezerve, din care sunt aleşi viitorii angajaţi ai UE.
Primele probe se dau în Bucureşti, pentru candidaţii din România, şi încep cu trei teste de preselecţie, în limba străină: un test despre dezvoltarea Uniunii Europene şi politicile comunitare, un test de raţionament verbal şi numeric şi un test de cunoştinţe de specialitate în domeniul concursului respectiv, cum ar fi audit, administraţie şi resurse umane, agricultură, drept, economie, IT, secretariat sau telecomunicaţii.

După preselecţie, urmează proba scrisă, în care candidaţii trebuie să conceapă, în trei ore, un eseu în domeniul de activitate, şi testul decisiv, interviul în care trebuie să-i convingă pe membri comitetului de selecţie că merită să lucreze pentru cetăţenii UE.

Crista Filip spune că probele sunt contra cronometru, de la 20 de minute pentru 30 de întrebări despre UE, până la 45 de minute, cât durează interviul final care are loc la Bruxelles, cu menţiunea că fiecare probă este eliminatorie.

Doina Rolea
doina.rolea@informmedia.ro2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor