Angajaţi pe perioadă determinată

De Crina Dobocan
3Comentarii
Universitatea Oradea
Universitatea Oradea
Universitatea din Oradea va angaja doctoranzi pe perioadă determinată.


Termenul până la care cadrele didactice din învăţământul universitar şi-au putut obţine titlul de doctor expiră la finele acestei luni. Astfel, toţi cei ce nu-şi obţin titlul de doctor până la această dată, îşi vor pierde postul în învăţământ. Legea Educaţiei prevedea ca termen de obţinere a acestui titlu data de 9 februarie 2015, însă termenul a fost prorogat până la sfârşitul lunii septembrie 2015, printr-o ordonanţă de urgenţă de modificare a LEN, pentru a nu prejudicia mediul universitar, printr-o ieşire intempestivă din sistem a peste 1.000 de cadre didactice universitare (asistenţi, lectori sau şefi de lucrări), fără a avea lucrarea de doctorat finalizată.

În Bihor, 130 de cadre didactice – din care în jur de 58 de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, sunt vizate de această prevedere a Legii Educaţiei. Văzându-se în imposibilitatea de a asigura procesul de învăţământ, Senatul Universităţii din Oradea a căutat o soluţie la această problemă găsind un regulament care permite angajarea pe perioadă determinată a doctoranzilor. De acesta au uzat – după cum declară şi preşedintele Senatului Universităţii din Oradea, şi alte instituţii de învăţământ superior din ţară.

„Noi avem contracte de studii pe o perioadă de cinci ani. În baza acestora, trebuie să asigurăm procesul educaţional şi eliberarea diplomelor. Am încercat să evităm să intrăm într-un sistem de blocaj, să nu ajungem să nu avem cadre didactice care să desfăşoare orele. Astfel, am căutat soluţii şi am găsit un regulament care permite angajarea pe perioadă determinată a doctoranzilor. Asta nu înseamnă că vor fi aduşi toţi înapoi, ci doar acolo unde nu se poate asigura procesul educaţional”, a asigurat Sorin Curilă, preşedintele Senatului Universităţii din Oradea.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor