Animale la control

De Simona Albinaru
Florian Pavel, director APIA Bihor
Florian Pavel, director APIA Bihor
A început verificarea pe teren a celor care au depus cereri pentru subvenţii.

 Centrul Judeţean Bihor al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început din această săptămână activtatea de control la faţa locului pentru ajutorul specific acordat producătorilor de lapte şi carne de vită din zonele defavorizate. Controlul la faţa locului se desfăşoară până la data limită de retenţie a animalelor în exploataţie a fiecărui an, respectiv 21.03.2013 pentru prima etapă de depunere şi 09.05.2013 pentru a doua etapă de depunere a cererilor pentru ajutorul specific mai sus menţionat.

Eşantionul cu beneficiarii care vor fi supuşi controlului la faţa locului a fost extras, în urma unei analize de risc, din aplicaţia electronică „Bovina defavorizată 2012”, de către o Comisiei de eşantionare înfiinţată la nivelul APIA Bucureşti.

Verificări

Va fi verificată respectarea obligaţiilor pe care solicitanţii de sprijin specific acordat producătorilor de lapte şi carne de vită din zonele defavorizate şi le-au asumat la depunerea cererilor. Astfel va fi controlată existenţa efectivă a animalelor în exploataţie, inclusiv a celor care nu fac obiectul cererii depuse, existenţa, pentru animalele găsite la faţa locului, a celor patru elemente ale sistemului de identificare (crotalii aplicate, paşapoarte în original, înregistratea în Registrul Naţional al Exploataţiilor – conform extrasului din ziua/preziua controlului, registrul individual al exploataţiei) dar şi a documentelor justificative a altor evenimente (pierdere crotalii, forţă majoră, etc).

Vor fi verificate exploataţiile solicitanţilor de sprijin cu sediul în comunele: Lunca, Bulz, Căbeşti, Lazuri de Beiuş, Aştileu, Borod, Bratca, Budureasa, Câmpani, Criştioru de Jos, Curăţele, Finiş, Pietroasa, Roşia, Şinteu, , Şuncuiuş, Tărcaia. şi Oraşele Vaşcău, Nucet, Aleşd şi Ştei.

„În cadrul activităţii de control la faţa locului pentru ajutorul specific acordat producătorilor de lapte şi carne de vită din zona defavorizată vor fi controlaţi un număr de 466 de beneficiari respectiv un număr de 1.290 animale din care vaci de lapte 1.260, bivoliţe de lapt 25 şi taurine de carne 5 dintr-un total de 3106 solicitanţi de sprijin pentru un număr total de 9.081 animale la nivelul judeţului Bihor. Doresc să menţionez că este primul an în care se va acorda acest ajutor şi pentru bivoliţele de lapte şi taurinele de carne”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !