Antreprenori români instruiţi ca la Harvard

De Dan Birta
Antreprenorii vor fi instruiţi după un program dezvoltat la Harvard
Antreprenorii vor fi instruiţi după un program dezvoltat la Harvard
Instructajul şi asistenţa gratuită se va derula în cadrul Programului EMPRETEC.


Antreprenorii români vor beneficia de instructaj gratuit pe baza unui program dezvoltat de Universitatea Harvard. În acest sens trebuie să se înscrie în cadrul Programului UNCTAD/EMPRETEC România pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii 2015. „EMPRETEC este un program integrat de pregătire, care oferă întreprinzătorilor instruire şi asistenţă tehnică, precum şi un cadru instituţional pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale şi creşterea competitivităţii pe piaţa locală”, ne-a informat Cristian Raţiu, reprezentantul OTIMMC Cluj.

Grupul ţintă al Programului include antreprenori, existenţi sau potenţiali, precum şi top manageri, inclusiv specialişti din organizaţii publice sau private. „Prin Program se finanţează organizarea a opt workshop-uri de pregătire antreprenorială pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii în domenii de interes pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale, în scopul dobândirii cunoştinţelor teoretice şi cu aplicabilitate practică, necesare începerii şi dezvoltării unei afaceri”, a explicat Cristian Raţiu.

Beneficiari

Pot beneficia de prevederile Programului EMPRETEC persoanele fizice care îndeplinesc cumulativ, la data depunerii formularului de înscriere în program, următoarele criterii de eligibilitate: să fie cetăţeni români; să aibă studii medii sau superioare definitivate cu diplomă de bacalaureat, licenţă sau adeverinţă care să ateste finalizarea studiilor; să se înscrie la activităţile prevăzute în Program, prin completarea formularului de înscriere. Prin Program, se asigură participarea gratuită la workshop-urile de pregătire antreprenorială pentru aplicanţii selectaţi în urma înscrierii în program.
Produsul de bază oferit participanţilor la Program este atelierul de lucru pentru dezvoltarea competenţelor personale antreprenoriale dezvoltat de Universitatea Harvard împreună cu Management Systems Internaţional şi McBeer & Co, care se va desfăşura pe parcursul a nouă zile calendaristice. Înscrierea în program se face on-line pe site-ul: www.aippimm.ro. Pentru workshop-urile organizate în cadrul Programului, selecţia participanţilor se va face în ordinea înscrierii în program. „Bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2015 este de 1.000.000 lei, repartizat în mod egal fiecărui oficiu teritorial pentru organizarea celor opt workshop-uri EMPRETEC şi pentru acoperirea cheluielilor aferente participanţilor. Pentru anul 2015, se estimează acordarea de ajutor unui număr de minim 160 de beneficiari, persoane fizice”, a precizat reprezentantul Oficiului Teritorial Cluj. Perioadele estimate, precum şi locaţiile propuse pentru organizarea celor opt workshop-uri vor fi anuntate pe site-ul www.aippimm.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !