Apa, simbol al purificării

De Crina Dobocan
Apa, simbol al purificării
După Sfânta Liturghie, de Bobotează, preoţii au oficiat slujba de sfinţire a apei.


Mii de credincioşi au participat, marti, la slujba de Bobotează. Cu acest prilej, preoţii au invocat Spiritul Sfânt asupra apei, care a căpătat astfel puteri tămăduitoare și purificatoare.

„Botezul Domnului marchează începutul misiunii publice a Mântuitorului, care, la vârsta de 30 de ani, se aşează în rândul păcătoşilor, a celor ce, auzind chemarea lui Ioan, doresc să fie botezaţi întru căinţa păcatelor. Ioan Botezătorul este cel mai mare dintre prorocii Vechiului Testament, cu care timpul Vechiului Testament se încheie. Ioan este cel care îl arată pe Hristos, ca fiind Cel venit să boteze în Spirit Sfânt şi foc. În momentul când Isus primeşte botezul de la Ioan, din cer coboară vocea Tatălui, împreună cu raza luminoasă a Spiritului Sfânt care îl învăluie, iar vocea îl arată ca «Fiul cel iubit», întru care Tatăl îşi găseşte bucuria şi bunăvoinţa. Botezul lui Ioan este doar un botez simbolic, al căinţei pentru păcate, pentru că este o trecere prin apă – simbolul curăţirii, purificării”, a spus episcopul Virgil Bercea.
Biserica Romano-Catolică a sărbătorit, marti, Epifania, ce aminteşte de vizita magilor la pruncul Isus.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !