Apar siluetele pilonilor pentru pasaje

Apar siluetele pilonilor pentru pasaje
Viceprimarul Mălan anticipează că cele două pasaje de la ieşirea pe DN 76 şi DN79 vor fi gata în acest an.


Se lucrează de zor la cele două pasaje supraterane, ce vor „survola” intersecţiile Şoselei de Centură cu DN 76 şi DN 79. Au apărut deja cofrajele pentru pilonii care vor susţine cele două construcţii rutiere, atât la ieşirea spre Deva, cât şi la ieşirea spre Arad.

„Deocamdată se toarnă marginile ce vor ţine umplutura. Sunt în regulă. Sigur, se poate şi mai bine, însă dacă ne uităm pe graficul de execuţie, este un grafic relativ respectat. Lucrurile merg bine şi avem toate argumentele să spunem că vom termina în acest an”, afirmă viceprimarul Mircea Mălan.

La pasajul de la ieşirea spre Băile Felix, lucrările sunt executate de asocierea SC Bilfinger Baugesellschaft m.b.h. și SC Corporate Management Solution SRL şi cuprind realizarea pasajului superior, rampele pasajului, bretelele de legătură la giraţie, intersecţiile şi drumurile laterale, semnalizarea, scurgerea apelor şi iluminatul public. Pasajul denivelat ar trebui să fie gata până la data de 15 decembrie 2015. Pasajul suprateran va avea o lungime de 226,20 metri și o lățime totală de 19,38 metri. Pasajul va avea 9 deschideri cu o lățime a părții carosabile de 14 metri și două benzi pe fiecare sens de mers. Valoarea totală a proiectului câştigat de Primăria Oradea este de 24,6 milioane de lei, din care contribuția Uniunii Europene este de 16 milioane de lei, cea a Guvernului României este de 3,5 milioane de lei, iar a Municipiului Oradea de 5,1 milioane de lei.

Valoarea totală a proiectului pentru pasajul denivelat de la ieşirea spre Arad este de 25,5 milioane de lei, din care contribuția Uniunii Europene este de 16,5 milioane de lei, cea a Guvernului de 3,6 milioane de lei, iar contribuția Municipiului Oradea este de 5,3 milioane lei. Este tot un proiect european câştigat de municipalitatea orădeană. Lucrările ce vor trebui finalitate tot în acest an sunt executate de către SC Tehnodomus SA. Pasajul suprateran va avea dimensiuni identice cu cel de la ieşirea pe DN 76: o lungime de 226,30 metri și o lățime totală de 19,38 metri. Pasajul va avea 9 deschideri cu o lățime a părții carosabile de 14 metri și două benzi pe fiecare sens de mers.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !