Aparati-va de incendii

De Alexandra Lăzureanu
Aparati-va de incendii
Pompierii luptă pentru siguranţa semenilor, de aceea oferă din nou câteva sfaturi de apărare împotriva incendiilor.

În scopul evitării unor evenimente ce se pot solda cu persoane rănite, pierderi de vieţi omeneşti şi mari pagube materiale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana reaminteşte cetăţenilor necesitatea respectării normelor de apărare împotriva incendiilor. Astfel, pentru siguranţa întregii familii, nu lăsaţi sub tensiune, fără supraveghere, niciun fel de aparat electric – televizor, radio, fier de călcat, reşou, radiator etc., nu utilizaţi instalaţii şi aparate electrice uzate, defecte sau improvizate, cu conductori neizolaţi, prize sau întrerupătoare cu defecţiuni, siguranţe necalibrate, doze sau derivaţii fără capace de protecţie, pentru remedierea defecţiunilor la instalaţii aparate electrice şi pentru verificarea periodică a instalaţiilor electrice apelaţi numai la personal autorizat. Totodată nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin racordarea mai multor consumatori mari din aceeași priză, în același timp, nu utilizaţi aparatele electrice cu mâinile ude și nu trageţi de cablu pentru debranşarea lor.

Pentru siguranţa copiilor

Eliminaţi orice posibilitate de acces la componentele instalaţiilor electrice, precum prize, tablouri electrice, supravegheaţi-i permanent în timp ce folosesc jucării care sunt alimentate direct de la reţea. Este preferabil să cumpăraţi jucării electrice alimentate cu baterii sau de la un transformator cu tensiunea de 12 V, supravegheaţi permanent aparatele electrice sub tensiune şi nu le lăsaţi la îndemâna acestora, su le permiteţi să folosească aparatele electrice de uz casnic şi nu le lăsaţi la îndemâna obiecte conductoare ce pot fi introduse în priză, de asemenea verificaţi periodic jucăriile electrice.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !