Apel la solidaritate umană

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
1Comentariu
Apel la solidaritate umană
Episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, face un apel la credincioșii din Eparhia de Oradea pentru a susține victimele inundațiilor din Serbia și Bosnia și Herțegovina.

În urma inundațiilor catastrofale care au lovit Serbia, Bosnia și Herțegovina, oamenii au pierdut tot ce au agonisit, iar acum au rămas fără nimic. Doar cu speranță.
Episcopul orădean îi invită pe credincioșii eparhiei pe care o păstorește să susțină financiar victimele inundațiilor din aceste zone.

Program în situații de urgența

Confederația Caritas România prin Programul Național de Intervenție în Situații de Urgență, împreună cu parteneri din rețeaua Caritas Internationalis dorește să intervină în ajutorul celor care astăzi suferă în Serbia și în Bosnia și Herțegovina. Astfel, în toate bisericile din Eparhia de Oradea se va desfășura o colecta specială pentru susținerea sinistraților din aceste locuri. Mai precis tasul de duminică, 15 iunie, va fi predat de fiecare parohie Asociației Caritas Eparhial Oradea. Organizația orădeană, la rându-i va direcționa banii adunați celor care sunt în această nevoie.
,,Cele mai puternice ploi din ultimii 120 de ani au provocat inundații catastrofale în Serbia și în Bosnia și Herțegovina. Sute de mii de oameni au pierdut tot ce au avut. În Bosnia, un sfert al populației este afectat de inundații. Zeci de mii de oameni au fost evacuați, aproximativ 100.000 de case, dar și 230 de școli și spitale sau policlinici au fost distruse. În ambele țări, zeci de oameni au murit din cauza inundațiilor. Cei care doresc să facă un gest de solidaritate umană și să ofere speranță celor care nu mai au nimic, o pot face duminică, 15 iunie. Suma obținută în urma colectei va fi folosită pentru a-i ajuta pe sinistrați”, arată episcopul Virgil Bercea în apelul către credincioși.
Cei care doresc să susțină această acțiune, independent de colecta care se va desfășura în biserici, persoane fizice sau juridice, au și un număr de cont pus la dispoziție în acest sens:
Asociatia Caritas Eparhial OradeaIBAN: RO27 BTRL 0050 1205 7261 6902, deschis la Banca Transilvania Oradea.


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor