Apel municipal în Centru: jos garajele

De Cristina Ghilea
2Comentarii
Garajele luate la ochi
Garajele luate la ochi
Proprietarii garajelor şi copertinelor din curtea blocurilor situate pe str. Republicii nr. 23, 25 și 27 sunt destinatarii celei mai recente campanii de demolare iniţiate de Primărie.

Pe construcţiile din zonă, oamenii Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO) au lipit notificări prin care proprietarii sunt somaţi să-şi demonteze construcţiile până în 15 noiembrie. Alternativa este că AIO le va dărâma cu ajutorul utilajelor închiriate de la OTL SA şi apoi va factura proprietarilor contravaloarea lucrării.

„Aspectul și forma neunitară a garajelor, amplasarea lor dezordonată strică aspectul întregii zone. Într-o astfel de împrejurare, având în vedere intenţiile municipalităţii de amenajare a zonei, în interesul majorităţii locuitorilor din blocurile situate pe str. Republicii nr. 23, 25 și 27, acest teren urmează să fie eliberat de cele aproximativ 40 de garaje/ copertine existente”, este poziţia Primăriei. Mai mult, Primăria îşi argumentează demersul şi prin faptul că cele aproximativ 40 de garaje servesc doar unei părţi mici din sutele de proprietari de apapramente din blocurile de pe Republicii.

Ulterior, terenul aflat în proprietatea publică a Primăriei, ar urma să fie ocupat cu parcări de domiciliu, spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii, se arată în somaţiile lipite pe uşile garajelor.

În imediata vecinătate a amplasamentului luat la ochi de Primărie se află şantierul primei parcări supraetajate din oraş, care ar trebui să fie gata luna viitoare. Aceasta ar trebui să rezolve problema parcărilor din zona Palatului de Justiţiei dar și Parcul Traian cu toate instituţiile publice din zonă, Prefectură, Consiliul Judeţean, Inspectoratul judeţean de Poliţie, Școala Oltea Doamna, Baroul de Avocaţi, Notari publici.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor