APM Bihor: OK prospecţiunilor seismice

De Cristina Ghilea
3Comentarii
APM Bihor: OK prospecţiunilor seismice
Firma maghiară Acoustic Geophysical Services (AGS), cea care face prospectează subteranul Bihorului în căutare de hidrocarburi, pentru sărbii de la NIS Petrol, a trecut de etapa autorizaţiei de mediu necesară ce trebuie emisă de Agenţia de Protecţia Mediului.

Mai exact, APM Bihor a decis că activitatea nu necesită acord de mediu pentru că, după ajustarea perimetrelor prospectate, activitatea nu aduce atingere ariilor protejate.

Nici chiar cu acest impas depăşit, firma nu îşi poate relua activitatea, în condiţiile legii, pentru că nu a primit de la Consiliul Judeţean documentele necesare. AGS are programate acţiuni de prospectare în mai mult localităţi din Oradea, motiv pentru care trebuie să ţină relaţia cu Consiliul Judeţean.

Dintre cele 15 comune chemate să îşi dea avizul, unele s-au pronunţat afirmativ – Sârbi, Brusturi şi Spinuş iar altele, precum Oradea, au refuzat AGS permisiunea de a prospecta pe teritoriul său. AGS are sarcina de a efectua măsurători seismice, pentru a vedea ce se găseşte în subsol. În fapt, e vorba despre emiterea unor impulsuri electromagnetice, iar semnalul primit din adâncuri este interpretat, pentru a vedea cu exactitate în ce locuri se găsesc ţiţei sau gaze (în pungi sau captive în şisturi).3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor